Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KULTURAMA, FOTOKURSERNA OCH FIKET

*

För något år sen gick jag några av Kulturamas kvällskurser i foto. Och jag har sällan haft så roligt som dom  kvällarna trots att det är en bit att åka från Finspång. Jag tog inte kurserna för att jag inget kunde, jag tog dom för att utvecklas, och känner att jag också gjorde det.  Bara att få prata foto en á två gånger i veckan var kul, för att inte tala om att titta på och diskutera bild. Och jag skulle gärna fortsätta och gå "samma" kurs flera gånger (har redan gått den ena två gånger). Att utveckla bildseende och att fota i studio - för att bara ta upp ett par av aktiviteterna - blir man ju inte "klar" med, i alla fall inte jag.

*

En sidoaktivitet, om jag får kalla det så, var besöken på fiket i Kulturama (kurserna hölls ju på Kulturama i eller nära Hammarby Sjöstad) . Eftersom jag satt ett par timmar i bilen för att komma dit (vi började alltid 18) såg jag till att komma kanske en timme tidigt så jag hann fika och äta en macka eller något. Där var alltid mycket folk och alltid mest ungdomar och vana som dom är vid fotokurser (där finns ju också fotoutbildningar på heltid) kändes det helt ok att fota.

*

Något jag börjat på att inse tydligare först nu på senaste tid är att jag nog missar många bildmöjligheter genom att jag tar så många bilder. Jag menar, tar jag några hundra bilder en helg eller kanske ännu mer under ett besök hos barnbarnen kan det ta en dag att bara gå igenom dom, välja ut 25 bilder jag tycker om, bildbehandla dom, kanske göra en blogg och så där. Att verkligen titta på varje bild, att hitta bildmöjligheterna hos varje bild gör jag ju inte i varje fall aldrig systematiskt. Jag är ju inte sån att jag i förväg vet precis vad jag ska fota, hur min färdiga bild ser ut, utan fotar situationer , människor, vyer eller vad det nu är som på något sätt talar till mig i stunden. Ofta vet jag inte exakt vad det är, men jag känner något, inte bara ser ett motiv eller en komposition.

*

 Därför blir det så att jag då och då ramlar på egna bilder och plötsligt ser att det går att göra något annat än vad jag ursprungligen gjort med bilden. Här kommer två, just från Kulturamafiket, som jag hittade häromdagen, och som jag tyckte passade att renodla, croppa, mycket mer än jag tidigare gjort. Tagna i dåligt ljus med min gamla A580 blir det ju brus när jag croppar mycket, men tycker själv att det inte gör något, kanske rent av bidrar till känslan i stället.

*

Förstora!

*

Förstora!

 

*

 

*

 

*

Inlagt 2014-10-16 14:34 | Läst 4701 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Mycket känsla i dessa bilder, gillar dom, man kan ha synpunkter på om dom ska va så mörka, men jag tycker det passar. Må gott, LO
Svar från Khalad 2014-10-17 10:39
Stort tack LO, kan själv tycka att den andra borde vara ett snäpp ljusare!/ Björn T
Jag tror att båda dessa bilder vann på en del brus. Gillar båda även om nog blicken i den första bilden vinner en aning.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2014-10-17 10:40
Kul att du gillar dom Lena, tack!/ Björn T
Vilka spännande bilder. De sticker ut och skapar intresse. Bra!
Svar från Khalad 2014-10-17 10:41
Tack för din positiva kommentar, skoj! /Björn T
Fina porträtt Björn
Kulturama har jag också gått på
Första kursen var sådär, andra var jättebra
Svar från Khalad 2014-10-17 10:42
Där ser man, även du min Brutus! Kul att du kommenterar, tack!/ Björn T
Spännande och fina bilder. precis som du visar dem här! Den första har mycket härlig närvaro. Den andra blir man glad av...den har så fin mänsklig värme...

...och kurser uppe i Sthlm...just ja, kanske kan vara något för mig att kolla som bor lite både ock....utbudet i Norrköping är inte så stort. :)

Må så gott!
Svar från Khalad 2014-10-18 14:33
Glädjer mig åt att du gillar bilderna, tack Lena! /Björn T