Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MAGISK MORGON

*

Vissa morgnar går helt enkelt inte att glömma. Jag jobbade i Malmslätt utanför Linköping och hade 7 mil till jobbet. Kameran var inte med jämt men oftast. Den här februarimorgonen 2005 hade jag alldeles nyss skaffat min första digitala systemkamera en Konica Minolta 7D. 6 Mpix, antiskak i huset. Tror jag hade en äldre Sigma 24-70 men det är jag inte säker på, objektiv syns inte av metadata från då.

*

Kanske får jag kritik för färgerna, inte vet jag. Jag har ju ofta ganska intensiv färg i mina bilder, kanske har jag inte kommit ifrån det fotografiska "hötorgsstadiet"  än. Men så här såg det ut, sett med mina ögon. Jag vet att jag tänkte - det här är inte sant, hela himlen lyser ju .

Förstora helst bilderna

*

Mellan Finspång och Skärblacka

*

Det första man ser när man kör in i Skärblacka är pappersbruket....

*

....där det alltid ryker, mest av vattenånga

*

Suss gott!

Inlagt 2014-11-19 23:59 | Läst 2746 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Inte tänker då jag klaga på färgerna, jag suger i mig dem och bevarar alla färger i minnet, för man vet ju aldrig.
Har nyligen fått veta att det krångel jag har med min syn beror på en hornhinnesjukdom, det är så pass nyligen så att jag har inte fått all prognos klar för mig, då jag passar på att njuta av de färger som bjuds. De finns i naturen och jag tar tacksamt emot.
Färgsprakande bilder, måste ha varit en magisk morgon.
Svar från Khalad 2014-11-20 20:41
Hej Margareta, vi som vet att ingenting är för evigt eller för all tid beständigt tror jag förstår att ta in allt det fantastiska som finns runt omkring oss! Det är tråkigt att du är orolig för din syn, men väldigt lätt att förstå!

Förutom mitt glaukom som jag fick diagnosen för för några år sen har jag haft en keratokonus-diagnos(hornhinnesjukdom) sen mer är 20 år. Den har dock inte försämrats påtagligt under den här tiden. Vad som gäller för dig kan jag naturligtvis inte veta, men synen är ju så central för vårt liv så oron är lätt att förstå. Just när det gäller hornhinnan finns dock oftast möjligheter till operation och hornhinnebyte om det blir alltför besvärligt.

Tack för din bildkommentar. Och det var en magisk morgon! / Björn T
I färg är det nog första bilden som vinner men alla är spektakulära.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2014-11-20 20:41
Det var fint, jag lovar! Tack Lena!/ BjörnT
Ja, nog kan himlen bjuda på fantastiska färger ibland! Rent overkliga färger t.o.m! Jag har solnedgångsriktning på min lägenhet, och ser ganska ofta dessa fantastiska färger, och jag märker att kameran klarar inte ens av det hela tyvärr, och det går inte heller alltid att återskapa det hela i bildredigeringsprogram heller..
Mvh!
Svar från Khalad 2014-11-20 20:42
Fint att ha lägenhet i väster! Men som du säger, då vet du! Tack för fin kommentar!/ Björn T
Underbara bilder Björn!
Ha en fin helg!