Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

100/29 - I STÄLLET FÖR

***

Dagens upplevelse var bäcken. En lång stund stod jag där på den lilla traktorvägen och lyssnade på vattnet som porlade. Solen blänkte i dikets vatten och jag hörde också lärkor, bofinkar, koltrastar, tranor, men idag var jag mest fascinerad av vattnets porlande. Dom första tussilagona, dom första fjärilarna och dom första stora humlorna såg jag också. Och på fälten fanns början till en grön ton. Det fanns massor av möjligheter till läckra vårbilder. Trots ett antal bilder blev resultatet kasst, nånstans saknade jag lusten. I förbifarten såg jag att asparna vid skogsbrynet och kanten på ängen stod fint mot den mörka skogen bakom och en bild tog jag, en bild utan vårkänslan som fanns i överflöd runt omkring. Men våren är också väntan.

*

Ibland är hjärtat inte med och då funkar inte det jag tänkt. Det är just det, det vet jag redan. Att göra sånt jag tänkt. Eller funderat ut. Men att göra det jag känner för, längtar efter, det funkar. I princip jämt. Enda kruxet är att ge mig så mycket tid och så mycket ro att hjärtat kan göra sig hört. Det hjärtat längtar efter försvinner ofta i bruset av vardagen och brådska och oro tystar det definitivt. Så egentligen skulle jag inte visa en bild utan spela upp bäckens porlande. Ljud är lika suggestiva som bilder. Minst. Jag har några minuters inspelning med havsbruset från stranden utanför Bequia, det eviga, det fanns inte en tyst minut på två veckor och min gissning är att det hörts dom sista hundra miljonerna år eller så.

*

Sov gott, hoppas er påsk varit lika fin som min.

***

Inlagt 2016-03-29 01:04 | Läst 1705 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Din text skapar bilder I mitt huvud...det är got så, mer än got så. Och asparna signalerar väntan, på att få löv och rassla runt
Så där är det.. känns igen till fullo! Ibland fungerar det inte med fotograferandet.. för mig är det oftast p.g.a. trötthet av för mycket jobb.. huvet är helt tomt och orkar inte riktigt ta in de intryck som behövs. Då är det fantastiskt med ljudet av rinnande vatten, eller vågbrus.. Och när träden har fått sina löv så är väl ljudet av vinden som strömmar genom just asparnas löv bland det härligaste som finns! Nu längtar jag dit! Härligt!
Hälsn!
Ljud från vatten kan vara så starkt så det ger rädsla.
Ljud från vatten kan vara så skönt som det ger ro.
Så är det däremellan alla andra olika ljud.

En gång när vi tältade utanför Gällivare var jag tvungen ut mitt i natten.
Jag skrek till jokken för den skulle höra att jag ville den skulle vara tyst
så jag hörde om där kom någon.
Där hade varit mord den sommaren.
Gun-Inger