Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

100/43 - TITTA, BRINNER DET DÄRBORTA?

***

I förrgår tror jag det var som jag gick och strövade i ett område vid norra Glanstranden där det långt tillbaka funnits en badplats med kiosk och omklädningsrum.  Då kunde man ta tåget från Finspång till Glanbadet, en resa på en knapp mil. Då, det är kanske 50 år sen men det var inget vi gjorde, kanske hade tågtrafiken just upphört när vi flyttade hit 1965.

*

Ingenting är kvar av byggnaderna annat än lite husgrunder och det som varit strand är nu en snårbevuxen och risig del av Glanstranden, inte särskilt inbjudande och jag har svårt att föreställa mig badlivet som en gång fanns här. Medan jag gick där och strosade fick jag se något rött inne i snåren som lockade min nyfikenhet. Nästan som små eldslågor inne i snåren växte ett stort område buskar med klarröda stammar och grenar. Jag gissade redan på håll vad det var, vi har några buskar kornell hemma, men det här var mycket mer än några välansade buskar. Men visst var det kornell med sina klarröda och fläckiga stammar, precis vid lövknoppningsdags dessutom. Det är väl ingen vild gissning att det funnits lite buskar planterade här, kanske vid kiosken, som inte bara överlevt  utan växt i storlek och omfattning.

*

***

Inlagt 2016-04-12 09:57 | Läst 2157 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vilken färgprakt på dessa grenar.
Nästan brandkårsrött.
Svar från Khalad 2016-04-12 23:31
Tack Margareta!/ Björn T
Kornell. Det ska jag komma ihåg. det kan vara något sådant vi säg häromdagen. Vi lade märke till de röda stammarna. Men det kanske finns fler växter med röda stammar ;-)
Svar från Khalad 2016-04-12 23:32
Det tror jag men frågan är om inte kornell har de rödaste? Dom lite fläckiga stammarna och grenarna är också bra kännetecken. Tack Ingela!/ Björn T
Valborgsmässoeld.... =)
Läckert!