Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VANLIGHETEN OCH UPPGIVENHETEN......

***

....tror jag är våra största fiender. I varje fall mina. Dom stora utmaningarna skapar sin egen energi, och dom distraherar oss effektivt från dom svårare frågorna. Ingetdera springer ur vanlighet. Jag är alldeles säker på att varenda en av oss önskar oss vara en smula speciella. Konstigt nog är vi unika var och en men speciella.....nej, inte ett dugg speciella, alldeles alldeles vanliga döende skuggor som fladdrar en stund.

*

*

***

Inlagt 2016-11-27 23:37 | Läst 2109 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Man blir väl mer bekväm och vanemänniska med åren? Det blir i vart fall svårare att bryta mönster. Kanske också lättare att känna sig uppgiven?
Svar från Khalad 2016-11-28 21:07
Eftersom jag inte är säker på hur det är för andra kan jag bara svara för mig själv och, jo, jag har nog blivit lite bekvämare med åren. Till stor del beror det dock på att kroppen inte alls har samma styrka och fungerar som förr, men visst finns det ren bekvämlighet också. Däremot vet jag också att jag är mycket friare än förr och också vågar stå upp för mig själv på ett helt annat sätt än tidigare. Efter sextio har jag gjort mycket av det jag tidigare bara drömt om eller funderat på. Och det handlar inte om bungyjump.
Och vanemänniska? Det är svårare att säga om jag är mer eller mindre vanemänniska än tidigare. Vad jag vet är att jag är mycket mera medveten, också om mina vanor, än tidigare. Jag skulle säga att jag numera är rätt medveten om de vanor jag har och att jag därför valt att behålla dom.
Trevlig kommentar, får mig att fundera, tack Sture!/ Björn T
PS Glömde uppgiven. Det är jag inte. Annat än korta stunder av resignation som jag ännu inte tagit tid att medvetandegöra för mig själv, som i bloggen här/ DS
Lars Ove Pehrsson Koll 2016-11-28 21:27
Ok, jag förstår.
Marslandskap..trodde jag först såg den bild från amerikansk marslandare Viking landat 1976. :-) Rullstensås?
Håller med Sture. // Lasse
Svar från Khalad 2016-11-28 21:12
Tack Lasse, om du orkar eller har lust, läs svaret till Sture också. Det är västkusten ute på Öckerö alldeles utanför Gbg i går, några grader varmt men typ 15 sekundmeter. Kul med kommentarer, tack!/ Björn T