Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STRÖMSTARE - TACK LENA!

***

Alltså - ni fotokompisar på FS, Fågelsången och Avtrycket - ni är häftiga. För ett år sen berättade jag för två (Bengt G och Björn B) att jag trots idoga och långvariga försök inte fått ordning på mina färgutskrifter. Jamen vi kommer över så kanske vi kan hjälpa till sa Bengt och Björn. Och visst kom dom "över" några veckor senare - 20 mil x 2 , alltså Stockholm - Finspång ToR. Och jag har skrivit ut många bra färgbilder sen dess....

*

Häromsistens var den nån av er som gjorde en blogg med bilder på strömstare, och i en kommentar jag gjorde skrev jag att det skulle vara väldigt roligt att få se just strömstare nå´n gång, det har jag aldrig gjort. Och i en kommentar till min kommentar skriver Lena H jamen kommer du till Fågelsången lördagen den 3 december kan vi åka ut till Ulva, dom brukar finnas där. Och idag är det 3:e december, och visst var Stig och jag från Finspång på Fågelsången och fikade och visst var Lena med ut till Ulva. Tja, och där satt den ju. Eller om det var dom. Och bilder blev det också. Inte sådär 100 skarpt kanske men för att vara första försöket tillfredsställer dom mig. Och det viktigaste var inte bilderna utan att få se dom live, miljön där dom håller till och hur dom beter sig. Jätteroligt! Och nu är jag rätt säker på att kunna hitta dom på andra ställen när jag vet vilka miljöer jag ska leta efter. Jättestort tack Lena!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2016-12-03 23:19 | Läst 2471 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder på Strömstaren Björn! Det är verkligen en trevlig fågel att få se och kanske kunna fota, den är så unik i sitt beteende, och bara det är ju fantastiskt!
Hälsn!
Svar från Khalad 2016-12-04 16:04
Tack Jan, det var verkligen entrevlig upplevelse!/ Björn T
Tillykke med den oplevelse Björn og de fine billeder. Jeg har heller aldrig set den i virkeligheden - på dansk hedder den "Vandstær". Vi har jo ikke de samme strømmende vandløb i det her land. Jeg mener den findes et sted her på Sydsjælland.
Lena og co. er rigtige venner.
Mvh. Erik.
Svar från Khalad 2016-12-04 16:05
Hej Erik, det var roligt att se den live, en pigg och ihärdig (flitig) krabat!/ Björn T
Vilka fina bilder du fick på Strömstaren. Undrar hur det är med den fågeln i mina hemtrakter, här finns ju en del vattendrag så miljön saknas inte.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2016-12-04 16:08
Tack Stig, det var en trevlig upplevelse! Jag är ju inte den som vet men säkert finns det strömmande, grunt och öppet vatten lite här och där i Mellansverige där den kan plocka föda i botten så det borde inte vara omöjligt! Hälsningar/ Björn T
Goda vänner är guld värda.
Fina bilder på din första strömstare också.
Svar från Khalad 2016-12-04 16:09
Det är dom verkligen, tack Margareta!/ Björn T
Fina strömstarebilder! Det närmaste jag kommit en sådan var en som höll till i grannbäcken en vår för många år sedan. Mycket optimistiskt, fick han erfara. Den bäcken torkar ut varje sommar... Nåja, han var bara där ett par dagar.
Svar från Khalad 2016-12-04 16:10
Tackar Christer en rolig bekantskap var det !/ Björn T
Grattis Björn till riktigt fina bilder på den lilla gynnaren! // Sören
Svar från Khalad 2016-12-04 16:11
Tack Sverker, här var det Lena som visste! Mycket roligt!/ Björn T
Bilder som du bör vara oerhört nöjd över! Mycket fin serie. Jag gjorde tappra försök med en skygg strömstare härom vårvintern, men lyckades aldrig komma tillräckligt nära.
Svar från Khalad 2016-12-04 16:11
Det är jag också, tack Sture!/ Björn T
Riktigt fina bilder på Strömstaren. Bara att gratulera!
Svar från Khalad 2016-12-04 16:12
Det tycker jag med, tack Mikael!/ Björn T
Varsågod Björn.
jag är bara så nöjd att den var där och att ni fick möjlighet att både se den "in action" och fotografera den. En riktigt fin lördagsutflykt och du fick ju flera toppenfina bilder.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2016-12-04 16:13
Hellyckat blev ju den utflykten! Och tack både för initiativ och kommentar!/ Björn T
Hej Björn!

Kul att du fått dina första bilder på strömstaren. Ett litet tips för att hitta strömstarar i ditt närområde.

Gå in på artportalen.se , där finns massor av observationer av bl.a strömstare. Gå in på fliken sök fynd, klicka på fliken fåglar samt inom vilket område du vill kolla upp. I ditt fall Östergötland. Kollade nyss i ditt område, inga rapporterade i Finspång men bl.a i Linköping. Där finns också en kartfunktion så att du ser exakt var obsen är gjord.

Man kan också söka på arten, typ strömstare. Då får du en lista med alla observationer av strömstare, sedan är det bara att välja vart du vill åka:)

Daniel
Svar från Khalad 2016-12-04 16:15
Det är det! Och tack för bra tips Daniel!/ Björn T
Vilka härliga bilder på strömstaren Det var kul att du fick så många fina bilder Ha en fin kväll Gert
Svar från Khalad 2016-12-04 22:37
Tackar så mycket för fin kommentar från en riktig naturfotograf!/ Björn T
Väldigt bra försök Björn. Jag har varit där ett antal gånger men då har inte strömstaren visat sig.
Svar från Khalad 2016-12-04 22:38
Tack för det Torbjörn, det var roligt att det funkade och vid första försöket dessutom!/ Björn T