Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TRÄDEN (SOM TALAR MED VARANDRA)

***

Kanske har ni ännu inte läst eller hört att träden talar med varandra. Nej, jag skojar inte, även om jag berättar om drakar när jag är på det humöret. En tysk skogsmänniska, undrar om han inte är jägmästare, har tillbringat så där 40 år i skogen och börjar mer och mer fascineras av hur träden kommunicerar med varandra. Alltså, dom kallpratar inte om väder och vind, jobb och barn och så där. Men dom talar om för varandra hur dom mår tex. Ett träd som är skadat på något sätt förändrar sin kemiska signatur och växelverkan med omgivande luft och jord, något som träden i närheten tycks uppfatta. Och det mest intressanta är att då omgivande träd nås av information om det skadade trädet tycks dom i sin tur förändra sin signatur och sin växelverkan med omgivningen och det på ett sätt som hjälper det skadade trädet.  

*

Apropå det, ni har väl sett Avatar? En av de absolut vackraste och bästa filmer jag sett. Men oavsett, här några av träden jag njöt av och på sätt och vis kommunicerade med i höstas 

*

*

*

***

Inlagt 2016-12-21 22:02 | Läst 2583 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Riktigt vackra bilder..jo jag har hört något liknande en gång, minns dock inte var och när,
att växter kan kommunicera på det sätter du beskriver.
Mv/G
Gillar också träd;)
Boken Trädens hemliga liv verkar ligga högt på diverse `listor´ just nu, 171:- inklusive frakt hos Adlibris.

/Stephan
I Indien lär man t o m kunna gifta sig med ett träd. Jag lyssnade för några år sedan på en docentföreläsning som handlade just om detta.
Riktigt spännande läsning, och fina bilder! Mvh, LO
Har faktiskt inte sett filmen.. det finns mycket kvar att göra när mera tid 'erbjuds'.. Att få vara ute i skogen ibland känns livsnödvändigt tycker jag! Lärkträden blir verkligen vackra med sina gula barr!
Hälsn!
Härliga färger o fina träd det är uppiggande!
För några dagar sedan berättade någon på TV, att en flera hundra år gammal mossbelupen stubbe levde efter att man undersökt den enligt konstens alla regler, och en teori var att träden runt stubben försåg den med näring. Så det sker säkert någon kommunikation mellan träden. Dina bilder är som vanligt välkomponerade.
Ha det gott och jag får önska dig en God Jul o Gott Nytt År/Stig