Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FOLK OCH FÄ PÅ BÄRKEMÖLJAN

***

Kärt barn har många namn - hambomöljan, bärkemöljan, Söderbärkemöljan. Vad mölja egentligen betyder vet jag inte men säger jag hambo, gammeldans och marknad förstår ni ungefär. För många år sen var det två dagar med gammeldans och marknad som de viktigaste inslagen. Nu är det en vanlig marknadsdag, näst sista lördagen i juli. Och dom senaste tre åren har jag varit där nå'n timme och fotat och min känsla är tyvärr att omfattningen fortsätter minska, både vad gäller människor och stånd. Som vanligt fokuserar jag på människorna, folket. Några fän såg jag inte till.

*

*

*

*

*

*

*

*

Jag lägger nästan inga regler på mig själv i bloggarna, men jag brukar inte blanda svv och färg i samma blogg, jag tycker det ena förtar effekten av det andra, åt båda håll. Ändå få sista bilden här vara svartvit. Antagligen bara för att jag aldrig gjorde nå´t riktigt tonårsuppror när jag var ung, nu gör jag det här i stället :-)

*

Ha det gott i sommaren, idag var det nog nästan 25 C!

***

Inlagt 2017-07-22 21:21 | Läst 1769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Wow Björn för en fin serie. Det är synd om sådana traditioner försvinner med tiden.
Jag gillar bäst nummer två och tre.
Min regel om att blanda färgfoto och svartvitt i samma blogg är - jag visar inte SAMMA foto i både färg och svartvitt version. Det betydar vanligtvis att man börjar en diskussion om vad som är bäst - för och emot.
Med foto hälsning från Erik.
Svar från Khalad 2017-07-22 23:30
Tack Erik, det är tur att vi har våra regler, annars kunde det ju se ut precis hur som helst i våra bloggar......:-) / Björn T
Fina bilder.
Mölja substantiv.
sörja
virrvarr
smörja
röra
slask
lera
soppa
massa osv
😀
Svar från Khalad 2017-07-22 23:31
Tackar för en utmärkt kommentar, instämmer i allt!/ Björn T