Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VAR DET DÅ DET SA KLICK KANSKE?

***

Det är något märkligt med gamla dokument, dom inte bara berättar en historia, dom är historia. Häromkvällen satt jag och bläddrade i pappas gamla almanackor, dom som jag skrivit några rader om förut. Just den här almanackan är från 1929, inte så långt från ett sekel gammal. Pappas handstil är sig lik, den såg ungefär likadan ut sextio år senare, när han närmade sig 90. Han skriver med blyerts stilen är liten och texten är kortfattad. Men här i juli månad får jag syn på några rader som intresserar mig. (Jag tog bilderna på kvällen i glödlampsljus utan minsta försök att göra snygga bilder, ren dokumentation bara, ber om ursäkt för det)

*

*

Jag visste ju att pappa (f 1902) träffade mamma (f 1909) en sommar när dom var i Arvika och här går att läsa från juliuppslaget i hans almanacka från 1929:

3-8: Ed - Årjäng - Arvika - Karlstad - Ed

3: Besök i Gammelgården, Bengtsfors samt å Kyrksund  ?????? Årjäng

4: Öppnades kyrkl ungdomskursen i Arvika

5: Utfärd till Ingesund. Alsterlind

8: Besök å utställn i Karlstad ???

*

Ett enda ord den 5 juli: Alsterlind. Så hette mamma i efternamn då och jag kommer nu ihåg att dom berättat att dom träffades i Arvika , på en kurs som dom båda var på. Ingen av dom var särskilt religiösa senare i livet men här var nog båda deltagare i den kyrkliga ungdomskursen. Så min slutsats blir

Det var här det sa klick, i Ingesund utanför Arvika, den 5 juli 1929

Det ändrar ingenting i min bild av mamma och pappa, det har ingen som helst betydelse för någon, men det känns lite speciellt att sitta och hålla i samma almanacka pappa skrev i för 88 år sen att han träffat Alsterlind. Maj Alsterlind. 

***

Inlagt 2017-09-21 00:15 | Läst 2345 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Både min far och farfar skrev dagboksanteckningar i almanackan. Farfars hamnade till slut i Örebrotrakten, men min fars finns kvar hos min bror i barndomshemmet. Trevligt inlägg.
Oj, visst måste detta kännas fint.. absolut! Historien får en förklaring på något sätt.. Spännande!
Hälsn!
Värdefullt! Det finns två typer av dokument som jag värdesätter mer än något annat, det är dagböcker och privata brev. De är oftast skrivna i realtid, utan att ha "facit i hand". Oftast också "ofriserade", dvs. ärliga.
- hawk