Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DEN HÄR VECKAN.....

***

....har det varit höstlov i skolorna. Potatisplockningslov tror jag vi sa. Och vi har haft Hilda på besök några dagar, tre dagar har vi haft ynnesten att få ha henne alldeles för oss själva. Fjorton år och en mycket behaglig person. Extra roligt att det just är den här veckan, eftersom jag fyller år idag. Och vi firade igår, medan hon ännu var kvar. Idag har jag skjutsat henne till Hallsberg där hon tog tåget till Göteborg. För en gångs skull har jag inte tagit några bilder på henne, det brukar jag ju göra. Inget vi kommit överens om eller något hon bett om, det är jag själv som känt att jag velat lämna henne i fred den här gången. Inte varje gång göra henne till mitt fotoobjekt nu när hon själv valt att komma hit några dagar. De enda bilderna tog jag när hon satt sig tillrätta på tåget tillbaka till Göteborg och fått i gång plattan, ett par bilder genom tågrutan.

*

*

***

Inlagt 2017-11-02 23:06 | Läst 1813 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Inte helt fel att minnas de fina stunderna alldeles själv utan kameran!
Svar från Khalad 2017-11-03 13:52
Stämmer, tack Måns!/ Björn T
Hej, Björn.
Här i Danmark kallades också "kartoffel ferie" i gamla dagar och i Lolland, där jag kommer från "Roe ferie" eftersom de odlade många sockerroer. Idag kallas det bara "efterårs ferie" i hela landet. Jag vet väl det med från tid till annan att hålla lite tillbaka med fotograferingen av barnbarnen.
Hälsningar. Erik.
PS: Jag har redan önskat dig grattis på FB, men inget händer genom att göra det igen - så mycket grattis Björn.
Svar från Khalad 2017-11-03 13:53
Hej Erik, bugar och tackar både för trevlig kommentar och grattishälsning!/ Björn T
Grattis från en jämnårig. Ingemar C.
Svar från Khalad 2017-11-03 13:56
Tack Ingemar! Oftast när jag ska upp till fritidshuset utanför Söderbärke blir det över Örebro nuförtiden, men var det inte du som erbjöd dig att visa kalkbrottet vid tillfälle? Det är inte på gång just nu men ville kolla om det var du. Tack för trevlig grattisuppvaktning!/ Björn T