Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FEM FÄRGLÖSA FOTON

***

För precis en vecka sen var jag till Sthlm över dagen. Vädret var uselt, nermörkt och snöglopp, och tillsammans med ögontrasslet fick det bli tåget. Egentligen borde jag inte skriva fick bli, åka tåg är roligt. Och kameran hängde med så klart. Här kommer fem svarvita från resan.. Ser att jag gjort dom lite mer kontrastlösa än jag brukar, skyller på  det extremt  gråa vädret fast det naturligtvis gått att fixa.

*

Norrköpings central

*

Medpassagerare på väg till Sthlm

*

Scania Södertälje

*

Stockholm central

*

Medpassagerare på hemvägen

*

***

Inlagt 2017-12-19 22:43 | Läst 2499 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Det är jobbigt när ögonen krånglar! Har själv en 'gula fläcken problematik' som gör att jag går på regelbundna kontroller på SÖS ögonklinik med 3-4 månaders intervall, utöver det så hittade man ett 'blodkärl' nära/bakom 'iris' som ev. måste laserbehandlas framöver, var på undersökning igår men inget hade hänt sen sist, så inget behöver åtgärdas nu, men kallas till kliniken igen om c:a 6 veckor.. Blir problemen för stora med ögonen så ryker ALLA körkortsbehörigheter.. Det känns som den största pressen..
Trevligt med en tågresa, själv åker jag T-bana och pendeltåg några stationer med viss regelbundenhet, mer än så blir det inte tyvärr!
Hälsn!
Svar från Khalad 2017-12-20 22:03
Visst är det så Jan, ögonen är väldigt centrala för mkt av det vi gör, tack!/ Björn T
Önskar jag vågade fotografera såna här bilder. Iakttagelser från den mänskliga vardagen inte bara den som finns i naturen. Om nu naturen har en vardag? Bild 2 sammanfattar tågresandet ganska bra. Fundersam blick ut över landskapet.
Svar från Khalad 2017-12-20 22:07
Hej Mats, det är inte så ofta jag vill göra det heller och när jag gör det försöker jag göra det diskret, dom här bilderna tror jag ingen märkte över huvud taget. Sen har jag en annan grundregel. Även om jag fotar utan att dom jag fotar ser det, publicerar jag aldrig en bild som jag inte skulle kunna/vilja visa just för den person jag fotat. Tack för din kommentar och hälsningar/ Björn T
Hej, Björn.
Har du fortfarande problem med dina ögon?
Jag tycker att det blev några väldigt snygga och naturliga svarta vita bilder. Det såg ut så här rent dokumentariskt. Så kan du alltid senare plocka några ut och sitta och leka med dem och ge dem ett egen personligt uttryck - enligt min mening.
Nummer 3 är en mycket typisk situation för vår tid.
Med många vänliga foto hälsningar från Erik.
PS: Jag hoppas att det blir bra med dina ögon.
Svar från Khalad 2017-12-20 22:09
Har stora problem med att läsa (och skriva) men totalseendet är hyfsat men inte bra, sämre än före op. Och visst är det här dokumentation, tack Erik!/ Björn T
Annorlunda bilder från dig, men mycket bra och intressanta! Kanske att andra bilden fastnar mest hos mig. Undrar vad killen tänker och tittar på? Måste vara på övervåningen i en dubbeldäckare, säger den flitiga tågresenären!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2017-12-20 22:15
På sätt och vis är dom väl det, oftast blir det färg och landskap, men jag vill helst inte fastna i något fack även om det skulle ge "bättre" bilder. Just andra bilden är klar favorit också hos mig. Verkade vara en intressant kille, han satt och skrev med pyttepyttesmå bokstäver i en tummad skrivbok, samtidigt som han hade Johannes Anyuru´s bok "De kommer drunkna i sina mödrars tårar" bredvid sig. Fick för mig att han skrev på en egen bok! Tack Bjarne!/ Björn T
PS Mkt riktigt övervåningen på en dubbeldäckare!
Jag fastnar för bilden från Stockholms central med alla som sitter på bänken. Det är inte särskilt kul att köra bil i mörker och snöglopp även om man har normal syn och avsett väder tar jag oftast tåget till Stockholm, mest för att det är enklare och man behöver inte krångla och leta parkering.
HÄlsningar Lena