Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KORSHEDEN, LUDVIKA OCH VILLY BERGSTRÖM

***

I dagens SvD läser jag att Villy Bergström, fd vice riksbankschef, gått bort. Jag noterar det eftersom han ägde skogen som gränsar till vår tomt i Korsheden och har därför träffat honom flera gånger. Fritidshus bara några kilometer från Korsheden. Rejäl dalkarl, trevlig att prata med, och det var inget problem att få lite granskog fälld som gjorde det mörkt hos oss. Socialdemokrat av den gamla stammen, fd chefredaktör för Dala Demokraten och mycket annat står på hans meritlista. I tidningen ser jag att han var född i Grängesberg, dvs Ludvika kommun. Och att han får en mkt fin kommentar i SvD (som ju inte alltid är överens med socialdemokrater) förvånar mig inte alls. 

*

Ludvika med ABB i skymningen

*

***

Inlagt 2018-12-02 12:15 | Läst 2550 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn
Vacker bild med isen i förgrunden fin himmel med bra färg och alla ljusen Snyggt fotograferat Hälsningar // Gert
Svar från Khalad 2018-12-02 17:15
Tack för det Gert! Skymning är alltid tacksam!/ Björn T
Riktigt fin skymningsbild över Ludvika tagen i rätt ögonblick! Isen är fin och inbjudande och kanske bär den också. Bra att du hade så god relation till Villy Bergström. Tyvärr en ganska okänd person för mig.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2018-12-02 17:16
Hade vi inte varit markgrannar hade inte heller jag vetat vem han var, men det var en trevlig bekantskap att göra, tack Bjarne!/ Björn T