Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TILL MAMMONS ÄRA

***

*

Ingelsta, Norrköping

*

***

Inlagt 2018-12-13 17:40 | Läst 2381 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Hej, Björn. Det är ett fin kvällsfoto.
Här har du tagit allt på en bild - en stor konsumentstämpel.
Vi har precis fått en liknande i Roskilde - vad ska man säga? Framsteg, utveckling eller blir det för mycket?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2018-12-13 20:13
Tack Erik! Om det är framsteg, utveckling eller för mycket? Tror jag skulle kalla det anpassning - det passar många moderna människors sätt att handla. Tror också att den här typen av affärer med stort urval, bra priser och ganska bra service är dom som kan stå emot e-handeln och butiksnedläggningar bäst, även om också köpcentra ibland drabbas. Sen gäller det för varje människa att ha perspektiv på sin tillvaro så att inte handlande och varuinköp blir det centrala i livet. Många hälsningar/ Björn T
Erik Madsen 2018-12-13 20:33
Jo, du har rätt i Björn. e-handel har så stor framgång att de mindre specialbutikerna i städerna måste stänga. Och dessa stora köpcentra med många shoppingmöjligheter samlades på ett ställe - ofta placerade utanför stadens centrum. I Roskilde centrum stänger en butik efter en annan. Sedan öppnar der en ny, som måste stängas igen några månader senare. Du har rätt att vi anpassar oss och vi har alltid gjort det, så det är möjligt att göra det också här :-)
Hälsningar från Erik.
När det gäller att handla eller köpa, så är den nödvändiga delen av detta minskande verkar det som, shopping är väl en term för en sorts sysselsättning eller hobby möjligen. Jag undviker mammons tempel om möjligt. Hoppas det blev rätt jag skrev, är febrig.
Svar från Khalad 2018-12-13 23:20
Tack Stefan.! När du skriver att den nödvändiga delen minskar, menar du att den minskar pga e-handel?/ Björn T
Vibybo 2018-12-14 15:06
Nä, ehandeln är något för sig, den är en sorts global shopping som trängt in i butikshandeln som en torped. Jag tänkte mer på det som inhandlas för livets nödvändighet gentemot nöjesinköp, som mjöl kontra ännu ett par skor när man redan har.