Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EN DEL GER INTE UPP......

***

Nej, precis, det är inte alla som ger upp trots att trenden är tydlig. Riktiga bokhandlare blir allt mer sällsynta. Många stänger, slår igen och andra blir present- eller vykortsaffärer. Men en och annan väljer en annan väg. Globe i Ludvika hör till de senare. En fröjd att gå in i och mötas av böcker vart man än ser. Ca 30 000 titlar finns hemma enl Anders. Anders? Ja, Anders Källgren som är bokhandlaren. En sann entusiast och ett nöje att prata böcker med. Jag borde tagit en bild av honom men det glömde jag, jag hade fullt upp att kolla in böckerna. Och det gick precis som det brukar - jag hade ju bara tänkt titta in, men när jag gick hade jag två böcker under armen. Två tillsynes spännande titlar jag inte ens visste fanns, även om jag kände igen den ene författaren. 

*

Ett gott råd om du är intresserad av böcker och är i Ludvika - gå in på bokhandeln. Men räkna med att det kostar några hundralappar......Men mkt billigare än att köpa en ny kamera eller en ny optik.

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2019-02-05 17:04 | Läst 2323 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vad kul. Han har nämligen en butik i Uppsala också. Drottninggatans bokhandel. Där handlar jag oftast mina böcker.
ztenlund 2019-02-05 20:54
Den ska överta Studentbokhandelns lokal på Sysslomansgatan, som i sin tur lagts ned för att studentkårens tålamod tagit slut.
mombasa 2019-02-05 21:09
Jo jag känner till det. Men bokhandeln ligger dessbättre fortfarande inom min aktionsradie.
Bra! Jag älskar att kolla in läsbart i ordentliga bokhandlar, det är ett sant nöje.

Det är en illavarsande tecken om de går under i civiliserade samhällen.
- hawk