Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OM INTE OM HADE VARIT

***

Naturlig skönhet går ofta hand i hand med frihet, styrka och en gnutta stolthet (obs bara en gnutta!). Och därtill något jag måste använda ett engelskt ord för. Först funderade jag på att göra den här bloggen på engelska från början men så tänkte jag, varför konstra till det? Nu ser jag att det varit praktiskt, därför att jag vill lägga till medvetenhet - som har mycket med skönhet att göra. Men det svenska ordet medvetenhet är bedrägligt. Jag menar ju inte att hen ska vara medveten varken om sin skönhet eller styrka , snarare tvärtom, gärna vara omedveten om sina egna egenskaper. Men att vara aware, vara i nuet, i stunden, att ha 100 % uppmärksamhet på det som är just nu är en förutsättning för naturlig skönhet. Dessutom en tillräcklig sådan. Allt och alla som är totally aware är vackra, oavsett utseende, styrka, ålder och annat. Och om jag - eller du -  bli sedda av någon med fullständig awareness behövs ingen annan bekräftelse , vi vet att vi är sedda.

*

För att kunnat göra den här bilden som jag egentligen vill ha den hade jag behövt betydligt mer bildbehandlingskunnande än jag har. Jag fångades av hästens hållning och uppmärksamhet/ medvetenhet/ skönhet och ville frilägga den från  den lite störande omgivningen. Det hade gått bra i PS, men som jag inte behärskar, trots att jag vid någon kurs för 7-8 år sen fick lära mig hur. Hade det funkat så hade jag velat ha en vit bakgrund, inte svart och då hade jag inte gjort hästen med solarisation som jag gjort här utan i mjuk high-key med begränsad svärta, alltså ungefär som en blyertsteckning på vitt papper. Om inte om hade varit.

*

Måste förstoras för att hästens awareness ska uppfattas!

*

***

Inlagt 2019-05-01 13:34 | Läst 2083 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Just hästar hör till de djur vi har omkring oss som verkligen är "totally aware" och de är skapta för att reagera snabbt och smidigt på minsta fara med att fly. Jag tycker dessa egenskaper går fram bra i din bild även om du gärna sett den bearbetad på ett annat sätt.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-05-01 20:30
Utan att vara hästspecialist (heller) håller jag helt med dig. Det gäller i princip alla vilda däggdjur också, titta på ett lejon som spanar på ett byte. Gäller säkert egentligen alla djur men jag tror dom måste vara någorlunda nära oss i utvecklingskedjan för att vi ska kunna uppfatta deras beteende i ngt slags mänskligt koncept. Funkar inte med tex en fågel, groda eller fisk eller ännu mindre med en insekt. Tack för en trevlig och mkt fint uttryckt positiv kommentar :-), hälsningar/ Björn T
Jag tror djurriket fungerar just så. Där är det nu:et som gäller. Vi människor är mer komplexa. Trots det tror jag det finns ett värde i ditt budskap om carpe diem - fånga dagen, eller bättre; fånga stunden som är. Jag känner iaf för egen del att jag har en del att lära där.
Svar från Khalad 2019-05-01 20:39
Hej Ragnar, precis så tänker jag också, djur är i princip alltid här och nu. På ngt sätt verkar det stå i kontrast till detta med intelligens, i varje fall i mänsklig form. Jag har sett filmer och bilder på tex schimpanser och gorillor som får mig att tro att dom har förmåga till eftertänksamhet och därmed möjlighet att faktiskt inte varje ögonblick vara här och nu. Dom absolut flesta djur har inget alternativ. Vi å vår sida har det alternativet hela tiden och glömmer nästan hur det är att verkligen vara hör och nu i ”djupare” mening! Tack för trevlig kommentar, hälsningar/ Björn T