Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

HEADING FOR A BRIGHT FUTURE

***

Som vår vän Erik i Roskilde kunnat berätta är bilen tillverkad under perioden 1949-1953. Början av 50-talet, precis den tid när optimismen efter kriget återvände, ransoneringarna hade upphört och det gick att resa ut i Europa igen. 50-talet är också den tid när bilen började bli tillgänglig för någorlunda vanligt folk om än inte alla. Och bilen blev liksom symbolen för allt det nya, allt det positiva, framförallt för friheten. Friheten att resa vart man vill, när man vill. Jag kommer ihåg precis, pappa köpte sin första bil 1953.  Därför valde jag rubriken.

*

Hade i förrgår tillfälle att igen fota den här gamla bilen, tog lite mer tid på mig, både att fota och göra efterarbete och det kommer fler bilder.

*

Bör förstoras!

*

***

Inlagt 2019-05-02 12:59 | Läst 2017 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Intressant vinkling..får mycket känsla av förfall och tidens tand..mycket bra..
Mv/Gunte..
Hej Björn - tak for omtalen som en ven.
Dette værk er det, som jeg kalder et "image" - "From a Photo to and Image". Nu er det ikke længere et fotografi, men et personligt (dit) værk. Gillas mycket.
Med mange venlige hilsener fra Erik
PS: Min første bil var en Opel Olympia Van fra 1952.
Fin känsla, den gillar jag! Må fint, LO
Det finns många fina motiv på ett gammalt bilvrak, det är uppenbart! Borde vara extra vackert på hösten halvt täckt med gulnade löv, fast nu är det ju vår..
Hälsn!
Den ser väldigt smal ut...ska det verkligen kunna sitta två personer i framsätet på den? Naturen är på god väg att återta den ser det ut som.
Hälsningar Lena