Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

LIVET ÄR EN DANS

***

Precis, livet är en dans, så enkelt är det.

Håller du inte med?

Då är jag rädd du har glömt nått.

Nå´t viktigt.

Dansa in våren kanske. Och springa.

Och titta på gullvivorna.

Förresten sjunger rödhaken för full hals fortfarande

Så kan man äta plättar med jordgubbssylt. Om man vill alltså.

Sen hoppar man jämfota ett tag igen

helst med händerna under fötterna.....

*

Som vanligt promenerade vi ute vid Risingefälten och S:ta Maria. Stora delar av hästhagen längst bort är full med gullvivor. Sen gjorde vi en tur till Billbäcks, där Lovisa åt plättar med sylt, men dom går lika bra att göra hemma.......Sånär som dom första tre bilderna, och den sista, är bilderna knäppta utan att ens kolla sökare, väldigt skönt att bara knäppa på måfå och inte ens försöka få "till det". Ibland tycker jag att för mycket av mitt fotande går åt för att försöka få till det  - och det är jag nog inte ensam om av bloggarna att döma.....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2019-05-11 14:51 | Läst 2401 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fjärde bilden är ju helt underbar även om hela serien hänger ihop på ett fint sätt. Det är lätt att man blir helt fast i komposition, ljus, skärpa mm och det är nog nyttigt att bara släppa det ibland och chansa lite. Jag har försökt några gånger och oftast blir det bara skräp men ibland också ett och annat guldkorn.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-05-11 22:18
Tack Lena, det känns skönt att inte ta det på så blodigt allvar ibland! Det är det ju inte annars heller, men nog lägger jag ner en del tid och kraft på att göra bilderna så bra som möjligt!/ Björn T
Kul! Ja inte behöver bilderna alltid vara så stramt komponerade hela tiden, det blir bara 'statiskt' på något sätt då.. de här bilderna känns mer spontana, det är bra! Tänker även på när jag går på stadens gator och fotar folk, jag lyfter sällan kameran upp till mina ögon även om det också händer.. jag vrider mig bara lite mot det jag vill fotografera, sen blir det ungefär som ett 'höftskott' bara, även om jag använder en fjärrutlösare, och bilderna får bli som dom blir.. och det fungerar oftast riktigt bra! Bilderna beskär jag ändå och rätar upp i efterhand, och oftast tas endast en bild, jag har ingen serietagning som en inställning, vill jag ta fler bilder så får jag också trycka flera gånger på avtryckaren..
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-05-11 22:19
Fjärrutlösare måste jag skaffa. Har du mekanisk eller elektronisk? Tack och hälsningar/ Björn T
ehrsa 2019-05-11 23:03
Det är en trådlös fjärrutlösare, en liten mottagare som sätts in i en av kamerans små uttag, och sen har jag en likaså liten avtryckarenhet i ena handen, avtryckaren fungerar exakt som kamerans avtryckare, det går att trycka lite på knappen så fokuserar kameran bara och trycker jag ner den helt så tas bilden.. och det är Nikons egna lilla fjärrutlösare, kan ses här: https://www.nikon.se/sv_SE/product/accessories/slr/slr-connectivity/remote-control/wireless-remote-controller-settransceiver-wr-r10transmitter-wr-t10wr-adapter-wr-a10 Till min D750 behövs den högra enheten och avtryckaren underst i bilden. Till min D800E behövs alla tre enheterna, där de två översta i bilden trycks ihop till en enhet. Min D800e har en 'skruvkoppling', vet inte vad det uttaget kallas..
Hälsn!
Fina bilder Björn :)
Barnbarnet (om det nu är det) verkar riktigt glad, redo för sommarlov :)
Svar från Khalad 2019-05-11 22:20
Tack för det Joakim! Och visst, det är yngsta barnbarnet (9)!/ Björn T
Härliga glada våriga bilder!
Svar från Khalad 2019-05-11 22:20
Tack för det Lena!/ Björn T
Herlig serie Björn - fuld af livsglæde. Det er sådan en serie som jeg gillar allermest.
Med mange venlige hilsener fra Morfaren i Roskilde.
Svar från Khalad 2019-05-11 22:21
Tack Erik, visst värmer sånt i hjärtat!/ Björn T
Fin bildserie! Ser avslappnat ut.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2019-05-11 22:21
Det var det, tack Johnny!/ Björn T
Trevliga bilder fulla av glädje och beundransvärt att få med den yngre generationen ut i spenaten. Så mycket annat lockar och drar nuförtiden så risken att drabbas av naturbrist är överhängande .
Mv/Gunte..
Å vad jag blir sugen på plättar med jordgubbssylt! En riktig härlig bildserie i ett vackert landskap. Andas livsglädje, liv i både människor och natur. Nu blir jag sugen på att gå ut också!
Ha en fin söndag!
Bjarne