Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MAN GÖR SINA MISSTAG - EN ALLDELES SANN HISTORIA (TILL)

***

Ni gör säkert aldrig några riktiga misstag, det är antagligen bara jag. Det senaste är det här. (Kanske kommer ni ihåg det förra - då jag backade över en nyinköpt mobil med gräsklipparen? Det var inte så att jag körde över den med ett hjul, jag klippte den. Det tog en timme att samla in dom centimeterstora delarna som låg spridda på typ 20 kvadratmeter av gräsmattan. Se här).

*

Alltså, häromdagen, för ett par veckor sen, skulle jag klippa gräsmattan här i Korsheden. Den är ganska stor, en före detta äng, och jag har en sån där åkgräsklippare, typ liten traktor. Den står i ladan därnere. Alltså, jag fyllde på lite miljöbensin, akrylattyp, ur en av dunkarna som också står därnere i ladan. Den startade som den brukar snällt på första försöket och jag backade ut ur ladan och körde upp över ängen, jag brukar börja vid huset. Jag kom dock bara halvvägs, sen tvärdog den. Flera startförsök men inget resultat. Efter någon timme tog jag kontakt med en av grannarna som brukar hjälpa mig när jag har problem. Nästa dag kom han över och gick igenom det mesta. Med sin egen kompressor blåste han ur cylindern, gjorde så ren tändstiftet, kollade med startgas, och visst tände den ett ögonblick, men sen dog den igen. För säkerhets skull gjorde han om hela proceduren, men med precis samma resultat. Så vi gav upp. Innan han gick sa han att han tyckte det luktade konstigt om motorn, typ som ättika vilket jag inte begrep......Den fick stå till nästa dag, men den gick inte i gång då heller. Alltså hämtade jag släp och körde den till Westcom, Westanfors Cykel Och Motor i Fagersta.

*

Drygt en vecka senare kunde jag hämta den. På verkstan hade dom fått lägga ner en hel del jobb för att få igång den, dom hade bytt tändspole, gjort ren hela cylindern och bytt bensin som dom också tyckte luktade ättika. Samtidigt hade dom fått göra en service på den så det blev ungefär som en femtedels gräsklippare. Nöjd körde jag hem den och har nu klippt, den fungerar alldeles utmärkt. Men det tog sin tid, gräset var inte knähögt men inte så långt ifrån heller. När man klipper så högt måste jag kratta undan det avklippta, det ligger i drivor, åtminstone runt huset. Så behöver jag klippa en gång till för det blir ojämnt när det varit så högt. Nu börja det se riktigt skapligt ut.

*

Häromdagen samlade jag ihop lite skräp för att ta till Söderbärketippen som är öppen två halvdagar i veckan. Bland annat kollade jag ladan för att ta rätt på tomma plastdunkar, så jag gick igenom dom som stod därnere, skakade på dom för att se om dom var tomma. Några tomma, men inte alla.....
*

Ladan i änden på gräsmattan

*

Interiör ladan. Dom blå dunkarna är fyrtakts akrylatbensin

*

Hoppsan, inte alla tydligen........

*

Fit for fight igen!

*

***

Inlagt 2019-06-19 13:29 | Läst 2646 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Oj, hoppsan...ättika, är det extra miljövänligt att köra på eller? Jag hade faktiskt missat det där med mobiltelefonen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-06-19 13:44
Ättikan använder vi för att på ett miljövänligt sätt hålla nere ogräset på den plattsatta gången. Dunken är i det närmaste identisk med akrylatdunkarna, fast den hade en vit hatt, bensindunkarna har svart, och så etiketten förstås. Vem tänker på det när jag liksom i förbigående fyller på lite bensin innan jag startar? Nån obetänksam individ har satt ättikdunken precis bredvid bensindunkarna ( det finns dessvärre bara en individ att välja på , I gör inget med dom....). Tack Lena!
Hej Björn - sikke en dramatisk historie.
Nej sådan en fejl (misstag) kunne jeg aldrig begå :-) :-) Jo selvfølgelig er vel ingen helt ufejlbarlige og i farten kan enhver begå sådan en "brøler" som din.
Der kom jo et fint blogindlæg ud af hele historien og nogle fine billeder med i købet.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2019-06-19 22:58
Precis, så måste jag tänka, det blev ett riktigt bra blogginlägg (a typ 4000 SEK), tack Erik! Men jag hoppas blogginläggen blir billigare i fortsättningen, annars kan jag inte fortsätta blogga......./ Björn T
Aj aj, det var en dråplig historia. Men det är då för väl att vi andra, och särskilt jag, aldrig gör några misstag. 😉
Svar från Khalad 2019-06-19 23:00
Nej, det är just därför det känns så skämmigt......Tack Ragnar!/ Björn T
Oj, ja jag minns det där med mobilen.. den var väl ny dessutom, utan att ha läst den bloggen igen så vill jag minnas att du ändå fick en ny.. drulleförsäkring kanske.. Vissa saker gör man ju ofta i ren vana, som att fylla bensin från blå dunk.. sånt där händer!
Hälsn!
Svar från Khalad 2019-06-19 23:07
Hej Jan, visst var det så, mobilen var alldeles ny, några dagar gammal. Som tur var stannade det då med självrisken för hemförsäkringen. Det var ju dessutom faktiskt en olyckshändelse, mobilen hade glidit ur fickan utan att jag märkt det. Det här .....Ja, lite klantigt får jag ju säga det var. Jag har dock aldrig haft en tanke på att ättikan står i en praktiskt taget identisk dunk som bensinen, enda skillnaden var färgen på hatten som bovar vit, bensindunkarna har svart hatt, du ser dunkarna bredvid varandra på bild två. Och omsagt, det är jag som ställt den bredvid bensindunkarna, säkert för att jag tyckte dom storleksmässigt hörde ihop.......Den härgången har jag inte ens funderat på om hemförsäkringen skulle gälla, får fundera på det. Tack Jan!
Nu slog miljösamvetet till! Jag kör ju gräsklipparen på vanlig "bensin", d v s det motorbränsle macken tillhandahåller till bilar.

Kollade alkylatbensin på Wikipedia och lugnades något. Den nyare gräsklipparen jag normalt använder har katalytisk avgasrening som dämpar det värsta.

Å andra sidan finns både det ena och det andra ute i vår lada på Gotland. Jag känner ju igen blymönja men ska se till att märka upp den förpackningen ordentligt.
Svar från Khalad 2019-06-19 23:11
Hej Måns, har sedan några år gått över helt till miljöbensin. Den är väl typ 10 ggr så dyr (150:-/lit mot 15:-/lit) men det känns bättre och det är ändå inga jättepengar. Blymönja ja, det var ju inte länge sen bensinen var blyad, men späd ut den ordentligt i så fall............Många hälsningar
Ja det var en dråplig historia, hihi, du var nog lite sömnig, ättika som stinker så rejält - men du hade nog tur ändå att dom gjorde ren maskinen med en gång! Kul o nog rätt kostsam historia! Med vänlig hälsning, LO
Svar från Khalad 2019-06-19 23:15
Det blev det, tack LO! Men hälften av kostnaden var en allmän översyn som nog är lämplig att göra åtminstone var tredje, fjärde år och som var lagom nu så ändå var det ingen katastrof :-)
Gillar bilden med skåpet! Som visar att de mest vardagliga saker kan bli bra motiv.
- hawk
Svar från Khalad 2019-06-19 23:16
Tack för det Håkan, visst är det så!/ Björn T
Oj..dråplig historia och visst "drabbas" man väl någongång av diverse korttänkta/ oturliga
händelser.. det drabbar nog dom flesta..Min ättiksdunk är transparant och likadan som lacknaftan, har dock aldrig tagit fel men peppar,peppar…

Fick även förmaningen att inte lyfta aggregatet på fars frontmonterade åkklippare med kniven igång, då hoppade remmen av..

Mv/Gunte
Svar från Khalad 2019-06-20 20:07
Tack Gunte, jag överlevde men det kändes lite försmädligt. Hade inte överhuvudtaget en tanke på att det skulle finna en likadan blå dunk i samma storlek som innehåller något annat än bensin.....Nu vet jag!
Och du lyfte förstås på aggregatet förstår jag :-) Hälsningar/ Björn T