Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DET VIKTIGASTE I DAGENS TIDNING....

***

......står som en liten notis på sidan 13. Kriget i Syrien har dödat över 370 000 människor och tvingat miljoner på flykt sedan det bröt ut för åtta år sen. Sedan början av det här året har 173 civila, varav 41 barn, dödats av minor eller andra explosiva krigsföremål. Allt enligt oppositionella Syriska människorättsobservatoriet. Det gör ont både i magen och i hjärtat när jag läser.

*

*

***

Inlagt 2019-10-04 10:03 | Läst 1543 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hej Björn.
Det är en fantastisk bild til att illustrera en mycket stor och fruktansvärd humanitär situation.
Passar perfekt som s / v och det fungerar starkt i denna sammanhang.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2019-10-04 11:49
Tack för det Erik! Det är en gammal och egentligen helt misslyckad bild på en av svenska försvarets helikoptrar som kom flygande över östgötaslätten nånstans, jag hann inte med med kameran, den var inställd för ngt helt annat. Men det mesta går att använda i något sammanhang.
Kan bara hålla med det Erik skriver om bilden!

En liten notis på sidan 13...vad säger det om oss??

Daniel
Svar från Khalad 2019-10-04 11:50
Tack Daniel, så tänker jag också.
Din bild får mej att tänka på många andra krig, faktiskt t o m så långt som till Vietnamkriget, fast jag inte var så gammal då. Historien upprepar sej i lite olika skepnader. Jag har läst mej till att det dog 52 000 amerikaner under kriget i Vietnam, och jag har tittat på oändliga rader av namn på monumentet i Washington. Det dog mer än 7 miljoner Vietnameser.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2019-10-04 22:37
Tack Lena, att vi inte lär oss........
Ja, det är hemskt att mänskligheten åter och åter igen hamnar i krig i olika delar av världen. Så mycket lidande - för vadå? Makt, principer, ett stycke land... Ibland kanske religion, men jag tror ofta man använder det som ursäkt snarare än att det är den verkliga orsaken. Passande och talande bild!
Ha en bra helg!
Bjarne
Svar från Khalad 2019-10-05 11:46
Ja, det är det. Att vi aldrig lär oss. Vi har varit på månen och talar om mars som nästa. Men begriper uppenbart ganska lite om oss själva och vad som styr oss. Tack för intressant kommentar Bjarne!