Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DAGS IGEN?

***

Kanske är det dags att plocka fram Yashican igen?  Den är nog inte använd på sådär 50 år, i slutet på 60-talet gick jag över till småbild igen. Men jag ser ju nu när jag skannar en del negativ att  dom stora 6x6-negativen är oslagbara när jag vill ha både skärpa och den där mjuka känslan i bilderna.. Den här bilden har jag inte koll exakt vilket år men under 60-talet är det. Bilden är tagen i ljuset av stearinljus på bordet framför I. 

*

Kameran står i bokhyllan bakom mig och även om jag inte haft film i kameran verkar den funka. Lite sliten är den, och den svarta - vad heter det - klädseln? - har släppt på några ställen. Men jag tror den funkar. Det vore ju lite roligt, plus att man skulle platsa bland alla andra kamerasentimentalister här på FS . Vi får väl se. Mitt största problem annars är ju alla bilder i pärmar och lådor som aldrig fått den uppmärksamhet dom förtjänar (efter egen bedömning), jag tar hela tiden nya. Och så har det varit långt tillbaka, inte bara nu i digitaltidevarvet. Det är alldeles för mycket att göra nå´n fullständig genomgång av, men lite nedslag blir det nog här och där och jag gissar en del kommer  hamna här på sidan också.  Kanske blir det lite mindre av nya vattendroppar, solnedgångar och grässtrån, jag ser ser ju att dom sparade inte är så intressanta efter några år........ Det är bara det att dom så förbaskat roliga att ta........

*

*

***

Inlagt 2020-01-18 23:44 | Läst 1788 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Ett porträtt som jag tycker mycket om dels kopieringen så mjukheten i motivet.

Ja har inte läst det du skrivet då jag inte gillar tekniken längre med kameror som du redan vet.
Jag är så glad för min mobil som ger mig så mycket glädje i bildvärlden.
Jag skall inte göra fler böcker eller utställningar så mina bilder är jag själv nöjd med det är huvudsaken nu.
Det visst du också.
Ha det bra i morgon söndag o kommande dagar.
Gun-Inger
Svar från Khalad 2020-01-19 18:51
Hej Gun-Inger, kul att du gillade porträttet :-) / Björn
Jag har aldrig tvekat. Jag visste att du hade din kunskap tidigt.
/Bengt H.
Svar från Khalad 2020-01-19 18:53
Tack för det Bengt, det är ju egentligen ganska rakt på, fast lite från sidan......
Jättefint porträtt.
Det ljusa runt kroppen i bakgrunden frilägger kroppen på ett fint sätt. Speglingarna i glasögonen är spännande. Är de från ett fönster eller en lampa. Ett fint uttryck i modellens ögon.
Ha det gott
Jerry
Svar från Khalad 2020-01-19 18:54
Tack för det Jerry, det är en "delförstoring" av en bild så det är mest slumpen men jag förstår vad du menar och håller med!
Ja, du har rätt i det, det är fantastiskt vad tekniken klarade då. Om fotografen kunde utnyttja det, och det kunde du bevisligen, det blev mycket bra. Problemet för mig är att jag haft viss begagnad analog utrustning att sätta igång med, men aldrig lyckades komma igång, steget blev för långt.
Svar från Khalad 2020-01-19 18:55
Det gjorde den, tack för fin kommentar Stefan!