** Idag gör vi arbeten på vårt system, kortare störningar och nedtid kan förekomma. **
Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

THE DREAM OF FREEDOM

***

The car, the symbol of freedom in the 50´s. Nowdays often used as a symbol for climate  crisis and humanity´s foolishness. Every thing can be used as symbols for everything, it just depends on intonation, aims and your already established opinon(s). 

*

Anglian i Saxe

*

***

Inlagt 2020-03-18 12:06 | Läst 1794 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ytterligare en trevlig bild där naturen tagit befälet...får dock kämpa på, det var segt virke i dom gamla bilarna..
Snyggt fotat..
Med vänlig hälsning/Gunte..
Svar från Khalad 2020-03-18 13:13
Tack för det Gunte! Håller med, den är nog drygt 60 år och mkt är kvar, tom färgen......Hälsningar/ Björn
Och inte är det bara en dröm om 'frihet' med en bil, den ger verkligen en frihet! Och inte är det heller bara en 'symbol' för klimatkrisen, den är ju också en stor 'bov' i klimatkrisen, som så många andra transport/färdmedel också är..

Läste en bra kommentar som Jonas Gardell delgav läsarna i förrgår i Expressen, där ett av hans barn hade kommit hem och kommenterat det pågående Coronautbrottet, han skrev "Så kom tonåringen hem förbannad i fredags och sa 'Klimatet drabbar oss unga, myndigheterna gör inget.. Viruset drabbar er äldre, myndigheterna gör allt..' Det var så träffande att det gjorde ont. Han hade rätt. Först när vi själva var hotade reagerade vi och var beredda att ta till drastiska åtgärder..” Slut på citat!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-18 13:26
Jovisst, alldeles sant, bilen är bådadera! Beträffande både klimatinsatserna och Coronainsatserna är Gardellgrabbens uttalande inte korrekta, i varje fall en rätt extrem förenkling. Det görs extremt stora insatser världen över för att försöka förändra klimatsituationen men det är en stor skuta att vända och tidsaspekterna handlar snarare om decennier och sekler än dagar och veckor. Coronainsatserna handlar mkt om att sjukhuspersonal ska ha en chans att hinna med och att begränsa och lindra dom ekonomiska effekterna till förmån för alla som jobbar, dvs alla utom just pensionärer och 70+ are. Hälsn
syntax 2020-03-18 13:48
Det är mycket som inte är korrekt Björn. Exempelvis en ung tonårstjej som far runt och bullrar och gör sig till.
Och Jan!
På vilket sätt har klimatet (rent konkret alltså) drabbat den unga goddagspilten – Jonas Gardells ättelägg?? En person som har växt upp i lyx och överflöd internationellt sett. Han tillhör en grupp människor som har det så bra som inga har haft det tidigare i historien.
Svara du på den frågan Jan. Nu vet jag ju att du suddar flitigt på din egen blogg när saker och ting inte passar, så du smiter säkert från ett konkret svar även här.
Svar från Khalad 2020-03-18 15:38
Jag vill inte att du använder min blogg för egna inlägg som inte har med min aktuella blogg att göra. Såklart är det ok att du kommenterar min blogg. Här riktar du dig till Jan direkt. Det kan du göra via mail eller via en egen blogg, hälsn/ Björn
syntax 2020-03-18 15:47
Du besvarar och kritiserar ju "Gardellgrabbens uttalande" själv som det framställs i Jans inlägg. Såtillvida har mitt inlägg klart med din blogg att göra, då jag alltså besvarar samma sak. Du vill alltså inte att det följs trådar på din blogg? Fine - men en underlig inställning.
syntax 2020-03-18 16:10
Den här incidenten har fått mig att fundera på hela saken. Det berör frihetliga principer och kan därför inte helt ignoreras. Jag lämnar därför Fotosidan
Det förhåller sig som så, att dom som ogillar det jag skriver tycker att jag är besvärlig och påstridig, medan dom som gillar det jag skriver tycket att jag är uppfriskande och rättfram. Det är alltså som det brukar vara i sådana sammanhang.

Faktum är att jag var och varannan vecka får mail via fotosidan från medlemmar som uttrycker sin stora förtjusning av min penna. Dom tycker ju så precis som jag, och jag träffar huvudet på spiken så precis – men dom vågar inte framträda själva. Det blir i längden lite frustrerande.
I och för sig förstår jag dem. Det är yrkesverksamt folk, och dom blir ängsliga med tanke på den bestraffningskultur för åsikter som finns i landet.
Själv är jag pensionär och och kan inte bestraffas via yrkeslivet, jag har även en stor hög dra-åt-helvete-pengar på banken – så jag säger vad jag vill till vem jag vill.
Likväl skulle jag ju uppskatta lite öppet stöd som talar om att det är bra det jag skriver och att det är helt i sin ordning att följa trådar på ett öppet forum.
Jag lämnar alltså Fotosidan.
Svar från Khalad 2020-03-18 20:46
Hej Peter. Jag tycker det är tråkigt att du lämnar FS. Det är bra med öppen debatt även om man har rejält olika uppfattningar. I mitt senaste inlägg, som du reagerar så starkt på att du lämnar Fotosidan, skriver jag särskilt att det är ok att du kommenterar min blogg. Däremot, skriver jag också, vill jag inte att du använder min blogg för att specifikt rikta dig just till Jan eftersom jag ser att han infört eget godkännande för att ta in kommentarer. Personligen ser jag dig gärna här igen även om vi långtifrån alltid har samma åsikter. Inte alltför sällan tycker vi också ganska lika.
Många hälsningar/ Björn
Peter Hennig 2020-03-18 21:20
Björn. Som du ser i ovanskriften till denna kommentar har jag redan lämnat FS. Jag vill ändå nämna att det är en process där dropparna urholkat stenen. Det råkade bli nu, och i din blogg. Du behöver inte känna dig speciellt träffad. Jag har uppskattat våra meningsutbyten under åren.