Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KARANTÄN ELLER....

***

Sen kanske tio dagar har vi slutat att besöka affärer och andra ställen, det "enda" vi gör är att ta våra promenader och vara i trädgården om vädret inbjuder. Det har vi kunnat eftersom vi har äldsta dottern hemma.  Hon börjar nytt jobb i Linköping på onsdag och bor nu hemma tills vidare, planerat sen länge. Men eftersom hon handlar och på onsdag börjar sitt nya jobb är ju hennes kontakter med yttervärlden om inte frekventa så dagliga. Så karantän är det ju inte även om I och jag håller oss hemma.

*

Vi har tänkt tanken att vi istället skulle vara i Korsheden, men då blir det jag som handlar. Där är det en halvmil till affären och har inte grannar det skulle vara naturligt att be om hjälp, dom är alla i samma ålder som vi.  Där är vi också lite mer utsatta om vi skulle bli sjuka, längre till hjälp, längre till apotek och för att komma till badrummet måste man gå ett par meter utomhus, säkert inte så kul om man har Coronafeber. Alltså blir vi kvar här i Finspång. trots att vi inte kan isolera oss. Skulle vi bli sjuka här drabbar det oss rimligen alla tre, men här är vi omgivna av vänliga grannar som redan erbjudit sig att handla om det behövs. Vi är inte särskilt ängsliga men det är klart vi gärna avstår om det ankommer på oss.....

*

Korsar alla gränser och följer inga påbud

*

***

Inlagt 2020-03-31 01:27 | Läst 3412 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Svåra beslut, men det du/ni beslutat låter rimligt och bra tycker jag! Ha det! /Bengan
Svar från Khalad 2020-03-31 14:14
Tack för det Bengt!
Hej Björn - jeg forstår din bekymring og overvejelser. Afstå fra at kramme for meget og hold afstand til datteren, når hun kommer hjem fra arbejdet og når hun har været ude og handle - hun skal vaske hænder /spritte af når hun kommer hjem. Siger den "kloge" dansker her fra Roskilde.
Det skal nok gå OK for jer.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
PS: fint foto som illustration til din Blog.
Svar från Khalad 2020-03-31 14:14
Det gör hon redan vet jag, men nog så viktigt, tack Erik!
Hej,
Vi äldre står väl inför samma överväganden. Man får hålla sig undan.
Vi har gått över till e-handel för alla nödvändigheter.
Va rädda om er
Bob
Svar från Khalad 2020-03-31 14:15
Det låter klokt, tack Bob!
Fina fåglar! Mot fin himmel. Följer inga påbud skriver du, men dom har nog ett socialt tryck på sig och hjälper varann att hitta.

Här i Norrköping har det glesnat lite på gatorna men är inte tomt. Skolorna är ju i gång och även ett gymnasium verkar inte helt nedstängt. Handlar på f d Netto, nu Coop, på Bråddgatan vid tider då det är glest i butiken och ingen kö till kassan. Välskött ställe.

Tar lite bilder med hållande av distans till medmänniskorna. Men det syns i bilderna att jag håller distans även till andra motiv! Står för långt bort.
Svar från Khalad 2020-03-31 14:17
Tack för det Måns, bilden är några år gammal och är en höstbild. Att isolera sig helt är inte så enkelt men det är naturligt att hålla alla kontakter på lägsta möjliga nivå. Måste bara kolla, du lägger aldrig ut bilder på bloggen här eller har jag missat nå´t?
Måns H 2020-03-31 16:56
Hej! Jag har f n ingen blogg utan lägger bilder på Cityscapes, Allt som kommer i vägen eller Arkitektur, nån enstaka gång annan grupp.
Svar från Khalad 2020-03-31 20:27
Det är FB- grupper du talar om antar jag?
Måns H 2020-03-31 20:34
Här på FB, jajamän!

Sen några veckor är jag f ö gruppvärd på Cityscapes och försöker se till att alla bilder får kommentar.
Bra tänkt, synd att inte alla tänker så trots uppmaningar om det.. Brukar åka upp till min 88 årige gamla mor i maj/juni, men i år lär det inte bli nått med det, hon har ett flertal nära grannar som hjälper henne om det behövs, men brukar ändå ta sin bil och åka och handla då och då..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-03-31 14:19
Det är klart att det är tråkigt men klokt tycker jag. Vi skulle ha firat påsk med Göteborgfamiljen i Korsheden men det har vi också ställt in :-( , tack Jan!