Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FORTSATT TRÄDGÅRDSJOBB

***

Efter att den lilla behändiga Bobcatgrävaren var här i förrgår fortsatte jobbet idag

*

Framför P-platsen hade dom med grävarens hjälp släntat upp en mjuk stigning och den smala gamla betongtrappen är borta.. Här la dom först ett lager bra jord, därefter lägger dom här en oregelbunden gångstig av dom gamla cementplattorna

*

Markväven ska (åtminstone några år) hålla gräset från plattorna

*

Så ytterligare lite jord så det fyller upp kring plattorna

*

Nästan klart

*

Här har den biologiskt nedbrytbara väven lags på. Den är gödslad och klar och innehåller lagom mängd gräsfrö och skall nu bara hållas lagom fuktig 3-4 veckor så är ny gräsmatta klar. Enstaka bara fläckar sår vi i.

*

Här är nu hela den gamla sträckan med dom stora bukettaplarna och mängder av risiga buskar fixad, ett lager jord pålagt och därefter ett tjockare lager barkmull. Här kommer vi sätta åtta kopparhäggmisplar lagom utspridda och dom placeras ganska långt till höger i bild (dom får så småningom en bredd på 3-4 m). Mellan dom sätter vi 10 st klätterhortensior som kommer täcka stubbarna och marken. Längst till höger lagar vi gräsmattan på samma sätt som framför P-platsen.

*

Staketet, som stått under bukettaplarna och nästan dolts av alla små skräpbuskar som vuxit under aplarna är nu äntligen frilagt (även på trottoarsidan har buskarna täckt åtminstone halva höjden, ställvis mer) men faktiskt i riktigt gott skick. Här har jag redan hunnit måla om utsidan!

*

Och jag är fortfarande oerhört nöjd både med deras sätt att jobba, oerhört målmedvetet och uthålligt, men också med förmågan att komma med förslag på detaljproblem som dyker upp.

Toffes transport och anläggning AB

***

Inlagt 2020-05-27 20:01 | Läst 1461 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Rigtig god reportage Björn.
Det bliver flot, når det hele er vokset til.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Väv med gräsfrö har jag aldrig sett tidigare, det är kanske smart.

Förstår inte varför de finklipper markduken under markstenen, borde ju bara vara att dra ut en längd på en meters bredd eller så. Hade nog stubbfräst stubbarna, men det täcks väl av dina häggmisplar.

Men snyggt arbete och fint kommer det att bli