Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

FINSPÅNG BY NIGHT

***

Bara några dagar kvar så är också maj förbi, det känns nästan som jag inte hinner med, trots att jag är pensionär. Den här majmånaden har för det mesta känts som april. Vädret har växlat, ena timmen sol, nästa regn och åter nästa hagel.  Också när jag betraktat molnen, dom har ofta varit tyoiska aprilmoln. Nu är vi på väg in i en varmare period och dom sista dagarna har varit väldigt behagliga, runt 20 C, tillräckligt  för att sitta ute för det mesta.

*

Bilden är från i lördags kväll, framåt halv elva på kvällen. En tidpunkt då Finspång  inte precis kryllar av folk, det gör det fö inte särskilt ofta över huvud taget. Jag tog mig ändå ut en liten stund och med mig hade jag kvällskameran, min första A7:a, en A7S. Visserligen bara 12 Mix men funkar fortfarande otroligt bra i dåligt ljus., kvällsbilder på fri hand är inga problem. Det är det nog inte med någon modern systemkamera fö. Dessutom, här räckte det fö med ISO 500, inte ens hög-ISO, så inte för det.

*

*

***

Inlagt 2020-05-27 23:12 | Läst 2769 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vad fint! En liten skur har passerat, ändå finns det ljus på himlen trots den sena timmen.. Hela vintern och våren har ju varit nästan likadan.. allt har varit utjämnat på något sätt.. bara dagslängden som ökat.. När sen Tornseglarna kom hit 2 dagar 'försenade' i förra veckan så blev det äntligen lite varmare.. och nu blir det tydligen ännu varmare framöver! Såg/hörde nån meteorolog nämna att det har varit den varmaste vintern (i våra trakter) sedan man började mäta för c:a 250 år sen.. Det var ju bara att titta på körsbärsblommorna i 'Kungsan' som blommade i mitten på januari så insåg man att den här vintern/våren var speciell..
Hälsn!
Effektfullt med glitter i den våta asfalten, gatlyktor och belysning.
Det är kul och jättebra att kameror nu kan fånga det svagaste ljus utan exponeringar på flera sekunder eller minuter.
Fint!
MVH Janne
En typ av bild som jag alltid gillat. Stämning.
- hawk