Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BARTJÄRN OCH SAXE S:6

***

Också idag blev det en simtur i Bartjärn, dessutom behagade solen lysa just när vi var där, mysigt. Badplatsen ligger mitt i Korsheden och är en del av den allmänning som går från badplatsen upp till vägen. När våra egna ungar var små var det ofta fotboll däruppe på allmänningen, till och med lite matcher mellan olika lag. Ofta var det blandade lag, dvs både pojkar och tjejer i samma lag, det gällde ju att få ihop till ett lag. Målburarna står fortfarande kvar på gräset däruppe och även om det händer att någon eller några sparkar boll däruppe ser jag aldrig "riktiga" matcher.

*

Det är på den här allmänningen som midsommarfesterna hålls med midsommarstångsresning, dans runt denna och så lekar, jag har visat bilder från många såna. I år däremot blev det förstås ingen midsommarfest men stången blev klädd, det tycker jag var bra gjort. Den här bilden är tagen efter ett dopp på seneftermiddagen då solen kommer "bakifrån". Flera gånger har jag funderat över begreppet allmänning och kollade för några veckor sen just den här tomten med Lantmäteriet. Och visst, mkt riktigt, fastigheten heter Saxe S:6, där S står för samfällighet. Den bildades som samfällighet redan 1871 och ändamålet var att utnyttja den som sandtag. Där ser man.....

*

*

***

Inlagt 2020-07-19 12:37 | Läst 1961 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Det var inte dåligt att bada nu :)
Själv så har jag avstått från badet sen värmen försvann hehe

Fin bild på denna klädda midsommarstången!
Det var länge sedan jag badade i någon sjö kanske var det 2006 i Bråviken och då var det ganska skönt i vattnet. Nu nöjer jag mig att se på när Dennis badar i vår lilla å som flyter genom Lindesberg. Senast jag såg en midsommarstång var för 2 år sedan men din midsommarstång är magnifik.
Ha det gott /Stig
Fantastiskt tjusig bild..och en tanke fick jag också beträffande fotbollsplanen. Måste kolla vid nästa besök om vår gamla äng finns kvar, där vi lirade som små var och varannan sommarkväll. Kanske har skogen tagit över? Finns rester av målstolparna kvar..
Mvh/Gunte