Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STORLOM 3

***

Tre kvällar har jag "patrullerat" samma sträcka på norra Barkenstranden och tre kvällar har jag sett storlom där. Som mest 10 stycken i går kväll. Dom har många hyss för sig och småpratar  för det mesta sinsemellan. Över huvudtaget var både gårdagens kväll och dagens mkt givande, inte bara storlom och inte bara fåglar, jag återkommer när jag gått igenom bilderna men här kommer ett smakprov från gårdagskvällen.

*

10 storlommar på linje i går kväll, norra Barken

*

***

Inlagt 2020-08-05 00:06 | Läst 1707 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Trevligt, jag började leta på Artportalen efter storlom och det var några stycken i en sjö 5mil bort, men rapporten var 5 dagar gammal så jag vågade inte chansa. Får hålla ögonen öppna
Svar från Khalad 2020-08-05 20:13
Tack Peter, här tycks dom för tillfället vara rätt stationära, jag har med i går kväll gjort 3 besök på samma lilla sträcka utefter Barken och sett storlom vid alla tre tillfällen :-)
Vilken konferens. Tjusigt att du fick alla tio på bild.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-08-05 20:13
Jo, det var trevligt, tack Lena!
Mycket snygg bild och välfotad..Fint att vattnet har den ljusa nyansen med lite sporadiska krusningar, ger liv i bilden samtidigt som fåglarna inte försvinner mot vattnet.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-08-05 20:13
Tack för det Gunte :-)
Den där bilden skulle jag mörka ner något lite och ge lite mer 'gul/orange' färg som verkar finnas i speglingen i överkant, sen är det bara att hänga den på väggen! :-) En fin bild!
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-08-05 20:16
Tack för tipset Jan. Jag hade med denna bild i senaste bloggen efter att ha justerat som du föreslog, dock en ganska lätt justering eftersom jag gillar det ljusa intrycket.