Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TRÄDGÅRDSHÖST

***

När solen glimtar fram är det fortfarande riktigt vackert ute. Och i trädgården är det olika.

*

Häggmispeln har nästan alla löv kvar och blir fin i motljuset

*

Katsuran däremot blev först avlövad

*

Förspänt som vi har det hjälpte Vilma till med räfsningen i lördags

*

***

Inlagt 2020-10-08 16:58 | Läst 2805 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det är ju så vackert med sol på de gula och röda löven, men hittills har det inte sammanfallit med att jag har varit ledig. Vi har fortfarande en hel del löv kvar på träden men det beror ju på sort förstås. Fint att ha någon som hjälper till att kratta. Härligt leende hon har.
HÄlsningar Lena
Svar från Khalad 2020-10-09 18:58
Det är det. Solen är lite nyckfull just nu men skönt när den glimtar fram. Då kan man tom sitta ute i hörnan med en fika. Och Vilma är en nästan alltid glad tjej, tack Lena!
Härliga höstbilder. Trädgårdar kan erbjuda många motiv året runt för oss fotografer :) Fin bild på Wilma. Hälsningar Mats
Svar från Khalad 2020-10-09 18:59
Tack Mats, det går att hitta motiv lite överallt just nu!
Hej Björn, hjälp i trädgården är mycket tacksamt, en glädje med duktiga barnbarn. Häggmispel kommer ju från Kanada har jag för mig, så den tål även klimatet i Dalarna. Dess blad är väldigt fina om hösten, på sommaren älskar fåglarna bären då de är både söta och goda, de föredrar häggmispeln före vinbären, och så kan de sprida fröna så den växer vilt här och där. På våren är både blommor och blad så fina, brukar blomma runt 10 Maj här hemma. Många har den som häckväxt, men jag föredrar den oklippt växande fritt, blir ju i lagom storlek för trädgården.
Svar från Khalad 2020-10-09 19:03
Hej Stefan, häggmisplar tillsammans mrd bukett apel är nog karaktärsv.xterna i vår trädgård, båda drar fåglar. Några häggmisplar har vi tagit med som skott upp till Korsheden och dom har tagit sig bra. Tack för trevlig kommenta Stefan!
Hej Björn.
Nu er efteråret rigtig komme til dig med fine farver.
Super medhjælper med dejlig attitude.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2020-10-09 19:04
Precis så, tack Erik. Och Vilma är nästan alltid glad :-)
Fina höstbilder och trevligt med hjälp till det tråkiga jobbet att ta hand om alla löv. Man brukar dock känna sig rätt nöjd efteråt...Värre dan efter när kroppen hämnas..
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-10-09 19:06
Tack Gunte! Trädgården är fin året runt :-)