Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

SPLIT VISION

***

*

*

***

Inlagt 2020-10-10 23:09 | Läst 953 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn - Jag förstår din rubrik och den illustreras snyggt med ditt foto. - gillar.
Med många vänliga hälsningar och god natt från Roskilde.
Svar från Khalad 2020-10-11 14:19
Tack Erik, det finns inget center för ögat i bilden!
Hej. Ett mycket bra gatufoto. där det finns mycket att upptäcka.
Personerna på väg ut, men också intressanta tankar om personerna i vagnen.
Dessutom tekniskt fint.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2020-10-11 14:20
Tack Bengt! När jag såg att kvinnan i spårvagnen syntes betrakta mig/ kameran croppade jag det här utsnittet!
Tycker också bilden är bra, men den tycks vara 'oklickbar'.. kanske det ska vara så..
Hälsn!
Svar från Khalad 2020-10-11 14:30
Hej Jan, bilden är starkt croppad, från 7952x5304 till 1816x1075 och eftersom jag inte har interpolerat upp den räcker inte pixlarna till för en större bild. Skärpan hänger med skapligt men man ser ju lätt att bilden är överskärpt. Det lät jag vara, här ger det en tendens till robotliknande utseende, hade en fundering om rubriken skulle vara något med humanoider...... Men deras splittrade uppmärksamhet är nog tydligare så det fick bli rubrik.
ehrsa 2020-10-11 17:42
Tack för info! Ibland har en del bloggare bilder som inte går att få större.. nu förstår jag att det beror på pixelstorleken, det finns helt enkelt inte 'material' till större bild och det gör ju ingenting.. bilden är lika bra för det!
Hälsn!
Bra! Men jag testade att beskära ca fem cm till vänster, fram till "knappen", och då vart det enligt min ringa och högst obetydliga mening en fenomenal vinnarbild!
Svar från Khalad 2020-10-11 14:39
Hej Ragnar! Har just provat ditt förslag, själv tycker jag det då blir en rätt tråkig bild. Bilden som jag visar den här bygger på spänningen som utgår från den mycket splittrade uppmärksamheten, alla tittar liksom åt sitt håll, det finns ingen samordning eller huvudriktning, det ger en känsla av confusion och nästan en smula obehag. Det försvinner helt om alla tittar åt ett håll. Men jag tycker det är trevligt att du kommer med konkreta bildsynpunkter, all bilduppfattning är subjektiv och ditt förslag bygger säkert på en annan bildtolkning :-) Tack för trevlig och uppskattad kommentar!
light 2020-10-11 16:55
Ja, det är högst subjektivt förstås, och kul att höra hur andra tänker och tycker ...
Snyggt fångat Björn! Jag tycker ofta det är intressant med gatubilder där det finns flera oberoende skeenden, eller som i det här fallet uppmärksamhet åt olika håll. Kul att du fått ögonkontakt med en person i det lilla fönstret!
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2020-10-11 14:41
Tack för fin kommentar Bjarne! Det var när jag såg ansiktet inne i vagnen, hon som tittar in i kameran, som jag bestämde mig för att croppa fram det här utsnittet. Det är en starkt croppad bild, kolla svaret till Jans kommentar ser du.
En bra bild Björn..går också att splitta lite vidare om man vill ..
Mvh/Gunte..