Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NU VÄNTAR VI.....

***

Det ser ut att vara obehagligt jämt också den här gången. Poströsterna räknas just febrilt. Om dom nu kommer räknas in, Trump gör utspel för att få dom ogiltiga så att högsta domstolen får avgöra. Den har ju numera betryggande republikansk majoritet, betryggande ur republikansk synpunkt då. Världens första och största demokrati är lite svajig just nu. Men demokrati är inget för alltid givet nånstans. Och demokrati har sina begränsningar. Jag har några gånger tidigare påpekat att jag gärna ser att dom kirurger som ev ska skära i mig har fått sina jobb pga av kompetens och inte genom omröstning. Sånt man man ju le åt och tycka att det ju är något helt annat men gränsdragningen mellan var demokrati är självklar eller åtminstone tillämplig och var den inte är det är långtifrån självklar. Bildbedömning är uppenbart inte heller en demokratisk process. Det tycker faktiskt inte jag heller att den ska vara, även om man kanske kan tolka en del jag sagt annorlunda. Däremot har jag fortfarande svårt att förstå varför olika preferenser och olika sätt att använda kameran på genererar så många nedlåtande kommentarer här.  Elittänk är vanligt här på FS, men totalförbjudet inom politiken.  Och hur är det beträffande pandemihanteringen? Är besluten demokratiska eller är dom specialisternas område? Och hur stort inflytande ska specialisterna egentligen ges? På miljöns område , där gäller nog snart inte demokratin, folk förstår ju inte? Och på kärnkraftens område, där måste vi akta oss för specialisterna, dom fattar ju inget av hur farligt det är. 

*

Nåväl, den politiska demokratin är i alla fall i högsta grad önskvärd, trots att ingen riktigt vet hur gränserna ska tolkas. Bilden här är från Stockholm, några år gammal. Jag träffar så sällan människor och rör mig så lite ute att jag börja sakna bilder med människor. Här är i alla fall en från Sthlm för några år sen, tagen inne centrum nånstans.  Nå´t riktigt gatufoto är det ju inte, fel brännvidd, ett 70-200 använt på 97 mm, men ändå, nästan ett gatufoto...... Jag gillar klungan av unga där två av tjejerna frimodigt vinkar till fotografen. Det hade aldrig fotografen gjort om han hade blivit fotat. Utvecklingen går definitivt framåt!

*

*

***

Inlagt 2020-11-04 14:32 | Läst 3975 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag tycker det är en härligt bild, ögonkontakt med två och så den roliga skylten "Snackbar".
Svar från Khalad 2020-11-04 21:43
Tack Mats!
Bilden är väldigt bra! Den kan nog illustrera begreppet; "det demokratiska samtalet" ute bland människorna. En folkets dialog som det går väldigt illa om den avstannar.
Svar från Khalad 2020-11-04 21:44
Tack Peter, jag tyckte gänget såg trevligt ut! Och visst är det så här det viktigaste avhandlas :-)
Bra text och en verkligt levande bild!
- hawk
Svar från Khalad 2020-11-04 21:45
Tack för det Håkan!
Jo det är komplicerat men din bild är enkel att ta till sig.

/Stephan
Svar från Khalad 2020-11-04 21:45
Tack Stephan, instämmer!
Jag bryr mej inte om att bilden är tagen med 70-200. Det är ju ett härligt gäng som står där och jag gillar att två av dem uppenbarligen ser dej fotografera. Krispigt svartvitt. Dessutom står de alldeles normalt i en klunga och behöver inte bry sej om avstånd eller masker. Det saknar jag just nu.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2020-11-04 21:48
Tack Lena, det gör ju inte jag heller, faktiskt skrev jag det mest för att retas lite med renlighetsivrarna :- Det är ju sådär man skulle vilja se folk ute!
Hej Björn.
Jag tycker att det är bäst om jag bara relaterar till ditt fina svartvita foto, men jag väntar också - he he.
Det blir just ett foto som de flesta kan relatera till med den interaktionen, som det antagligen kallas med ett trevligt ord. Oavsett om det är ett riktigt eller ett fel gatufoto - det spelar ingen roll - eller vad?
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2020-11-04 21:50
Tack Erik, jag tycker ju det är ett gatufoto såklart, jag retas lite med renlighetssträvarna bara. Tror att det är få som bryr sig idag vilket objektiv som bilderna tagits med.
Trevligt med tjejen som vinkar och hon som ser så glad ut! Schysst bild med Snack-Bar som bonus - eller om det var där bildidén startade?
Svar från Khalad 2020-11-04 21:52
Tack Måns, det var gruppen som drog blickarna till sig, dom såg ut att ha det trevligt! Skylten såg jag nog inte förrän i datorn.
Härlig bild med vanliga avslappnade ungdomar..visst är det ett gatufoto, finns väl ingen lag som motsäger det.
Mvh/Gunte..
Svar från Khalad 2020-11-04 21:53
Tack Gunte! Och visst tycker jag det är ett gatufoto, jag retas lite med renlighetstänket. Tror fö det i stort sett är borta idag.
Vad var det jag sade häromdagen:) Än finns det tydligen krut i gubben, vare sig det är framkallningsvätska eller pixlar. Gillar både text & bild, och motiv för den delen.
Allt gott!
//Morgan
Svar från Khalad 2020-11-05 09:25
Tack Morgan, jag gillar själv den bilden även om den har några år på nacken :-)