Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

ÅRSKAVALKAD 2020 SVARTVITT

***

Svartvitt får sällan så mkt uppmärksamhet av mig eftersom jag mest jobbar i färg. Ändå gör jag en hel del i svartvitt också. I stället för en riktig krönika kände jag för att göra en serie av några av dom svartvita bilder jag tagit fram under året. Alla bilderna är tagna under året, utom dom fyra gamla bilderna (ni ser vilka), dom har jag skannat under året men fotat för många decennier sen.  Några bilder per månad som vanligt i en årskavalkad. Jag har inte hållit mig till ett tema, det gör jag aldrig. Lite varierande ramar och så också men alla svartvita. Håll till godo och GOTT NYTT ÅR!

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2020-12-30 23:50 | Läst 2102 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej Björn.
Jag satt just och bläddrade igenom alla dina vackra svartvita foton. Genom att klicka på den första och sedan klicka på med piltangenterna på tangentbordet, som jag alltid gör. Jag mener att bilderne presenterar sig bäst på den mörka bakgrunden och ramar kommer också bättre till sin ret. Ovanpå köpet visas bilderna i den storlek de är laddade med. Jag har tidigare skrivit ett blogginlägg om detta och ditt inlägg här är ett utmärkt exempel på min idé / teori.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2021-01-01 20:15
Tack Erik, vi är nog helt överens där, ditt sätt att titta är nog det bästa när bilderna är det enda viktiga, inte minst när det är många bilder. Dock beror det något på hur bloggen är upplagd, finns det text till varje bild, eller till några, vill jag helst först rulla igenom "bloggen som den är" för att kunna läsa texterna till bilderna. Sen kan jag gå över till den bildbläddring du här beskriver, hälsningar/ Björn
Erik Madsen 2021-01-01 20:57
Hej igen Björn.
Jag brukar föredra att se bilderna först så att jag inte får fördomar i en möjlig text precis som jag ofta också först läser kommentarerna efter att jag har skrivit och lagt upp mina egna.
Vad jag frågade om i mitt eget blogginlägg var:
"Hur visar och tittar du på fotografierna från blogginläggen ?"
Fick 3 svar - så det kanske inte är så viktigt eller intressant - glöm det.
Vänliga hälsningar. Erik.
PS: Din blogg här är perfekt for min teori - försök .
Dom flesta känns rätt i svartvitt och funkar bra så, även om några också är tänkbara i färg.
Mvh/Gunte och Gott nytt år tillbaka..
Svar från Khalad 2021-01-01 20:18
Tack Gunte, visst funkar många bra också i färg. Just dom här bilderna har jag själv under året fastnat för dom svartvita varianterna, jag har inte gjort det för denna bloggens skull :-)
Tågbilden och kyrkbilden gillade jag särskilt! (Ps. Hade gärna sett numrering på bilderna.) Gott slut!
Svar från Khalad 2021-01-01 20:20
Tack Ragnar! Instämmer att numrering hade varit bra här med såpass många bilder!
Hej Björn,
en svartvit serie bilder som kräver tid att titta igenom. Jag fastnade vid dina självporträtt och bläddrade fram och tillbaka några gånger. Bild då du är ung är ju helt strålande. Naturligtvis gillar jag också gässlingarna i motljus som är bilden mellan.
Hälsningar Lena
Tack Lena, gillar också det självporträttet:-)
Eftersom det är så pass många bilder och så olika bilder, (vilket jag tycker jättemycket om), och du inte har numrerat bilderna,, så säger jag bara: SCHNYGGT! :) (konstruktivt va!?:) /Tommy.
Svar från Khalad 2021-01-01 21:56
Tack Tommy, har noterat detta med numrering, ska försöka komma ihåg det till nästa gång med många bilder. Oftast har jag ju inte så här många.
Nu blev jag inspirerad igen! Svanbilden var mycket smakfull och de flesta bilderna skulle man behöva prata om, mycket.
Hälsningar mats
Svar från Khalad 2021-01-01 22:02
Tack Mats! Roligt att du gillade svanbilden. Fotade den en gråmulen dag så den har jag lekt lite med i Efex Silver för att få mer kontrast och skärpa.....