Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

APROPÅ (O)SKÄRPA - PAOLO ROVERSI

***

Trots att fotointresset funnits i snart 70 år har jag aldrig  medvetet studerat gamla - eller för den delen nyare -  mästare. Det är naturligtvis en brist och det är uppenbart att det finns mycket att lära den vägen. Samtidigt finns det ändå bilder jag på olika sätt kommit i kontakt med som gjort stort intryck på mig. Inte så att det påverkat min fotografering, därtill är avståndet för stort, men bilderna har påverkat mig starkt känslomässigt.  Bästa exemplet är Paolo Roversi´s utsällning på Fotografiska. Jag var där i november 2013.  Här hade jag nu tänkt visa några bilder jag tog av bilderna på Fotografiska och där man kan se oskärpan och samtidigt det fantastiska i hans bilder men inser att det kan jag nog  inte göra. Jo, en av dom är nog ok, den är mer utställningsinteriör. I stället få ni kolla på nätet, tex ( här) och ( här) bild 2.

*

Ett annat skäl till att jag gillar just Paolo Roversi är hans introduktionstext på utställningen. Låt mig bara säga att jag tycker oerhört mycket om den texten. Den uttrycker lite av det också jag tror mig känna ibland, om än på en ytterst amatörsmässig nivå. Men det känns sådär ibland. Inuti. 

*

Bilderna är tagna med min gamla A99:a och mitt ännu mycket äldre Minolta 85/1,4

*

*

*

***

Inlagt 2021-01-25 22:48 | Läst 1712 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Mycket intressant och det stämmer in lite på mig. Får ofta en tanke/ ide och sen har jag den där till tillfälle dyker upp men den kan också bara bli en tanke. En vacker inre bild. Ibland har jag för brått och det märks sedan på bilden.
Ha en bra dag
Ja här fanns det en del som kändes rätt. Beror ju lite på olika faktorer såsom sinnesstämning och yttre faktorer
men många rätt finns det..
Riktigt snygg bild dessutom.
Mvh/Gunte..
Underbart få uppleva det så.
Tack önskar jag hade denna texten.
///Gun-Inger
Det var intressanta ord. Känner igen det där med att det kommer från det inre. Man kanske ska studera lite mästare ändå. Får dock mycket givande saker här från fotosidan.

MvH
Johnny