Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

VECKANS FÅGLAR

***

Nästan varje dag blir det en vända Finspång - S:ta Maria - Doversund  - Doverstorp - Finspång, två mil ca. Bildserierna på tofsviporna och stararna är från dom översvämmade fälten utanför S.ta Maria. Ormvråken satt på ett fält vid Doverstorp och lättade såklart just när jag fick upp kameran. Bäst gillar jag själv nötväckan som fick bli svartvit, den såg jag vid en kort tur till Horns udde. I övrigt låg isen där, inte så mycket att se. Kanadgäss och grågäss liksom sångsvan syns ju också men inga bilder nu. Och tranan har jag ännu inte sett, däremot lärkorna förstås. Undrar var alla tar vägen dom här nätterna? Just nu är det minus sex.....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-03-06 08:49 | Läst 1471 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Vad fint med Stararna nu också! Har inte sett några här än, men Tofsvipa fanns i Isbladskärret redan förra helgen. Än så länge hänger man med i vårens utveckling nu när den har bromsat upp.. men snart går den nog för fort och man hänger inte med.. Bra bilder, med fin skärpa på ett flertal dessutom!
Hälsn!
Svar från Khalad 2021-03-06 14:48
Håller med, starar är alltid roliga, det är full fart på dom, känns lite busiga ibland! Och våren ska ha sina bakslag, ett kommer väl just nu! Tack Jan!
När jag ser fåglar i mellan elledningar så tänker jag på noter. Kul nu när starar och tofsvipor mm kommer tillbaka. Några fina bilder där på bl.a flygande starar
Svar från Khalad 2021-03-06 14:49
Hej Peter, jag håller med om liknelsen med noter. Stararna är alltid roliga, full fart hela tiden, tack!
Flygande starar längtar jag efter och de blir nog mina favoriter bland dessa även om nötväckan är väldigt fin. Tofsvipa har jag bara sett tre stycken ännu och det var på väldigt långt avstånd, men det kommer ju fler.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-03-06 14:51
Hej Lena, håller med, stararna är roliga att se. Nu blir det väl någon form av paus en vecka,sen kommer våren igen!, tack!
Jag håller med, den svartvita fågelbilden känns speciell. Bild tre från slutet tycker jag också är fin, fåglarnas vingar är så vackra.
Sköna vandringar/ utflykter förstår jag!
Svar från Khalad 2021-03-06 14:47
Hej Lena, tack för fin kommentar! Och tänk om det vore så väl, jag borde inte ta ur dig en så trevlig villfarelse - alltså att jag vandrar den sträckan varje dag nästan......Nog för att orken skulle räcka för en mil eller så men högerfoten funkar inte så bra längre, den domnar snart bort, viker sig och har sig. 2-3 km är den normala dagsdosen, 4-5 går om det kniper. Nog om det, dom flesta bilderna är tagna från bilen. :)
Du är ute och rör dig ser jag, ett gäng fina bilder! Redan så många arter uppe hos dig trots kylan. Har själv varit mycket stillsam tills igår.
Svar från Khalad 2021-03-06 14:57
Tack för det Stefan! Men läs gärna mitt svar till Lenas kommentar här ovanför, nog för att jag promenerar varenda dag, men inga sträckor :-)
Trevligt med alla vipor och starar. Jag har faktiskt varken sett det ena eller andra ännu.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2021-03-08 19:34
Det ä'r det, tack Jörgen!
Härliga vårfåglar du fångat på bild! Tofsvipan har jag inte sett ännu.
Fina bilder.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2021-03-08 19:36
Tack för det Peter!
Blåmes bilden där när den har näbben öppen och ena benet uppåt på grenen var riktigt bra!
Kul med så mycket fågelliv där hos dig ändå.
Star bilderna var granna :-)
Svar från Khalad 2021-03-08 19:40
Tack Joakim, det är ju långt från din och andra fågelfotografers nivå men jag tycker ändå det är roligt. Jag har ju varit/är skrivbordsmänniska och har aldrig på allvar fotat natur men tycker det är roligt att försöka med fåglar så ofta jag har tillfälle. Bit för bit, eller snarare fågel för fågel, lär jag mig sånt som jag för tio år sen inte hade en aning om. .-)
Joakim88 2021-03-08 20:07
Björn jag tycker att dina bilder är bra!
Och dessutom tycker jag att du är en riktigt cool snubbe som är ute och vandrar, fotograferar det mesta där ute!
Alltid kul att se att du är pigg och alert Björn!
Detta är menat riktigt positivt nu :-)