Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BLÅMESBESTYR

***

Vi står ibland i köksfönstret och kollar blåmesen som gärna sätter sig i busken framför väggen. Den är flitig och när den kollat att kusten är klar brukar den flyga in mot väggen alldeles under fönstret där vi står. Jag tror mig veta vart den ska, vi har i många år nu haft blåmespar innanför det lilla fyrkantiga ventilationsgallret, en ventil in till garaget. Enda funderingen var egentligen om dom redan hade ungar, det kändes tidigt. I går tog jag en stol och satte mig i närheten med långtelet

*

Det dröjde inte länge innan den satt där i busken framför mig och kollade hur farlig jag var

*

Samma bild croppad till max. När skärpan väl sitter är jag väldigt nöjd med det telet, Sony 100 - 400

*

Efter en stund satt en av dom där igen, dom var två som flög fram och tillbaka. Och nu var det lätt att se vad dom höll på med, ungar fanns nog inte men kommer nog bli.......

*

Lite mer i närbild vad dom sysslade med

*

Och ja, här är ingången. Den bilden är tagen tidigare vid sämre ljus

*

***

Inlagt 2021-04-20 15:41 | Läst 1665 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Riktigt fina bilder, ser ganska trångt ut gallret
Svar från Khalad 2021-04-21 00:22
Tack Peter, dom för nog tränga sig in gissar jag :-)
Hej Björn - rolig upplevelse och så från första raden.
För några år sedan hade vi ett par sparvar som använde samma trick för att skapa ett bo i ventilationshålet för vårt köksskåp.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2021-04-21 00:23
Tack för det Erik, nog inte så ovanligt kanske.......
De är så söta och kul att se på! Spännande att följa dem i deras liv, gör det hemma mest om vintern, ser dem genom sovrumsfönstret där jag matar dem i ett tätt buskage utanför rutan. Har många holkar de kan häcka i, och tidiga sommarmorgnar syns ibland de nyutflugna ungarna bland grenarna. Härligt att se livet gå runt. Mycket bra optik, det syns. Fullformatsensor är ju till god hjälp också.
Svar från Khalad 2021-04-21 00:24
Blåmesar ärpigga och orädda små krabater, tack Stefan!
Fina bilder på blåmesen och skärpan sitter ju perfekt. Kul att få se att de håller på med heminredning och vilket originellt ställe. Men en del blåmesar inreder ju stora nyckelhål (typ kyrkport) så då fungerar väl även detta. Håll utkik, du kommer att märka när det finns ungar. Då brukar de vara väldigt aktiva.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2021-04-21 22:23
Tack Lena, vi har haft blåmesar där i ganska många år nu, et är trevligt och lätta att fota. Har dock aldrig observerat när ungarna just provar att flyga, det skulle vara roligt att se en gång!
Trevlig bildserie på en fin liten bobyggare, Blåmesarna är nog en av mina vanligaste besökare men sedan jag slutat fylla på foderautomaterna är de försvunna kanske de är upptagna med att sätta bo.
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2021-04-21 22:24
Tack Stig, dom är trevliga gäster, både som matgäster och "nattgäster"!
Vad mysigt och vad gött att sätta sig ner i lugn och ro för att knäppa lite fina bilder som här :-)
Nej jag tror inte att de redan har ungar, tror mer att de rustar upp sitt bo just nu :)
Svar från Khalad 2021-04-21 22:25
Tack Joakim, inte dina äventyr, men roligt ändå! :-)
Väldigt fina bilder! Men det måste vara med ansträngning de tar sig genom gallret.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2021-04-21 22:26
Tack Johnny, tror också det kräver lite ansträngning att ta sig in men väl där är det väl skyddade för traktens alla katter som gärna är också på vår tomt!
Mycket trevligt och fint! Superkvalitet på dom bilderna dessutom! Satte mig själv på en bänk i solen strandnära på Djurgården häromdagen, och det gav motiv väl värda en blogg framöver, behövde inte söka upp motiven dom kom till mig..
Hälsn!
Svar från Khalad 2021-04-21 22:30
Tack för det Jan, tycker det är hög kvalitet på det telet. Huvuddelen av mina problem tidigare har nog varit att jag inte förstått att det sällan funkar på långa avstånd om inte luften är väldigt torr och ostörd :-)