Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

REGN OCH ÅSKA

***

I fredags hade vi 33 C hemma i Finspång, 29 fortfarande kl åtta på kvällen så på lördag förmiddag åkte vi upp till Korsheden. Behagliga 20 C och lätt duggregn mötte oss, skönt! Åskade gjorde det redan den kvällen, ännu mer i går kväll. För den som kollade SMHI:s radarkarta  var det alldeles mörkrött över bergslagen med Ludvika i centrum. Straxt före åtta på kvällen mörknade det betänkligt, luften liksom tjocknade och så kom regnet. Den kraftigaste skuren varade inte så länge men var riktigt intensiv, medan det blixtrade och dundrade nästan utan uppehåll i flera timmar. Bilderna är tagna under den kraftiga regnskuren och det ser ut som dimma, men dimma fanns ingen, det är regnet som ger känslan av dimma. Åska har vi alltid varit vana vid häruppe, bergslagen utgör ofta gräns mellan den varma luften i södra Sverige och den kyligare norr, men sällan så tydligt som dom här dagarna. Här njuter vi av väderväxlingarna och avstår gärna från temperaturer över 25 C!

*

*

*

*

*

***

Inlagt 2021-06-21 10:47 | Läst 1415 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kan vara rätt mysigt att sitta inomhus och titta ut på regnet.
Intensivt regn framgår av dina bilder
Hälsa I.

mvh
Bengt
Svar från Khalad 2021-06-21 14:44
Precis Bengt, det är riktigt mysigt! Och I tackar :-)
Precis det var dunder och megaregn. Mysigt inne när det smattrar ute. Här gick strömmen en timme och det ljusa inslagen stod blixtarna för.
Ställde kameran ute men inte en fastnade på sensorn på 10 sek a 70 bilder. Sedan kom jag på att jag kunde ha filmat 4k och valt ut bild :D blir annan gång.
Svar från Khalad 2021-06-21 20:12
Hos dig också alltså. Såg på SMHI att det skulle gå i ett stråk upp mot nordöst. Ser fram mot bild.er från nästa åskväder :-) ,tack Nini!
Ser ut som ett rejält regn..härnere har det bara kommit en liten skvätt men skulle önska lite mer.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-06-22 13:12
Det var det, ackompagnerat med dunder och blixtar :-), tack Gunte!