Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

BARTJÄRN.Och mikrolite politik och kamerateknik.

***
Jodå, såklart vi badar. För det mesta ett par gånger om dagen. Men inte en bild har det blivit från Bartjärn än, den här är från augusti i fjol. Och vi startade sent i år, vi åkte inte upp förrän  20 juni. Det är varmt i vattnet, 20 + nånting. Vi bryr oss väldigt lite om EM-fotbollen och regeringskrisen. Byta regering är väl inte så märkvärdigt.  Extraval tycker jag vore bra, det vore ju inte fel att få klart om MP och Liberalerna är med också i fortsättningen och det behövs ju inga stora förändringar för att balansen ska tippa åt endera hållet. Och gör den inte det utan balansen blir som nu, då blir ju pressen efteråt att förhandla fram en lösning större.

*

Jag log lite för mig själv när jag hittade den här bilden. Medan jag justerade ljuset något tänkte jag att det här ser ut som den är tagen med 135:an och 99:an. En snabb koll i metadata, jovisst var det så. Jag gillar alltmer den kombinationen för natur och "landskapsfoto". Jag tänker att i den ordningen skulle jag vilja se kommentarer runt analogfoto och gammal optik ibland. Alltså inte först en lång intro som berättar hur fantastiskt film och analogfoto är och sen en bild som illustrerar detta. Jag undrar ofta om jag skulle noterat  de extra bildkvaliteerna över huvud taget utan introt?  Lägg in blandade bilder utan att säga något får vi se om vi ser skillnaden. Men alltså, viktigaste budskap - det är lika varmt i vattnet i Bartjärn som vanlig!

*

*

***

Inlagt 2021-06-29 00:05 | Läst 2376 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Ser ju inbjudande ut, inte till bad med för fotografering..Blir fint med 135:an, lagom komprimerat naturutsnitt.
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2021-06-29 19:40
Tack Gunte, det är superskönt i vattnet! Och håller med om 135:an :-)
Ja kameran är ju bara verktyget, det är fotografen som gör bilden. Men med ett bra verktyg skapar fotografen ännu bättre bilder.
Som denna!
// Conny
Svar från Khalad 2021-06-29 19:43
Hej Conny, visst, kameran är alltid bara verktyget. Oavsett man kör digitalt eller film......Och bra grejor finns inom båda teknikerna.
På mina ser jag förstås skillnad men troligt också för att jag vet.
Ofta lägger jag in från olika kameror inkl mobil dock inte analogt.
Fin inbjudande sommar bild. Bada gör man när känslan för det infinner sig å det varierar
Började min badsäsong ute på ö västkusten ca 15 grader :) friskt kan man säga
Må gott
Svar från Khalad 2021-06-29 19:45
Tack Nini, 15 ungefär är gränsen för mig, dit brukar jag komma på höstarna mest