Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

iPHONE OCH DÅLIGT LJUS

***

Fortfarande blir det oftast dom "riktiga" kamerorna. Vanans makt säkert. Men nog också i nån slags övertygelse att dom ändå presterar bättre. Och det gör dom väl kanske. iPhonen blir sällan prövad vad den går för. Men jag tror att med mer iPhone vana skulle en del bilder bli tagna som nu inte blir tagna. Det här var ingen test, det var Annika som bad om en bild med porträttläget inställt, hon funderar på en sån som jag har iPhone 12. Klockan var 22.17, och det var ganska mörkt i sovrummet, jag nästan tvekade om det skulle gå. Det är klart att det gick. Ganska bra tycker jag tom. ajfånen valde 1/15 s, bl 2 och ISO 2000 så ganska mörkt var det. Inte riktigt så skarpt som vanligt men bra nära. Och brus ser jag inte mkt av. Och ljuset är som det var, ojämn belysning, lite underifrån. Helt ok helt enkelt. Och jag hade kanske inte fått samma avslappnade miner om jag plockat fram A7RIII:an och och frågat om jag fick ta en bild. Nu var det Annika som frågade. 

*

*

***

Inlagt 2021-07-21 16:51 | Läst 1061 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Fint nära porträtt oavsett vilken kamera/ mobil. Använder ganska ofta mobilen till fam albumet. En del gillar inte en "kamera i ansiktet" känsla och då blir bilder inte naturliga utan konstlade stela uttryck.
Möjligt liten kompakt eller mobil kan lösa det ljudlöst. Har också lovat inte lägga ut utan lov :)
Svar från Khalad 2021-07-22 17:33
Tack Nini. Kameratyp och fabrikat är ju väsentligen ointressant, det är ju bilderna som gäller. Fast intresset är olika och det är bra
Den bästa kameran är är den du har i handen! Din bild bevisar det.
Svar från Khalad 2021-07-22 17:33
Så är det ju, tack Sven!
Hej Björn.
Den kan sagtens anvendes til mere end man umiddelbart tror. Smukke piger begge to.
Med mange venlige hilsner fra Erik.
Svar från Khalad 2021-07-22 17:34
Visst är det så, tack Erik!
Ett exempel på att det går att få en riktigt bra bild även med en iphone.
/ Bengt H.
Svar från Khalad 2021-07-22 17:35
Så är det nog, tack Bengt!