Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TILL HAVREGRYNSGRÖTENS LOV

***

Sedan länge äter vi en mkt enkel lunch, oftast två kokta ägg var. Det är i minsta laget, ofta blir det också en tallrik havregrynsgröt, direkt vid lunch eller som ett mellanmål lite senare. Varken för I eller mig är det en nödlösning, vi är båda lika förtjusta i havregrynsgröten. Alltid men någon typ av filmjölk eller yoghurt till, numera oftast Kefir. På gröten ett halvt äpple och en halv banan skurna i bitar, till det en näve nötter eller mandlar. Supergott om ni frågar oss.

*

*

***

Inlagt 2022-01-28 18:45 | Läst 1283 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Håller med, supergott och nyttigt!
/B
Ps. Jag brukar strö aningen litet kanel på äpplen/bananer i filen! :)
Svar från Khalad 2022-01-29 12:59
Tack Bengt, ska prova med lite kanel!
Det ser gott ut.
/Ulla
Svar från Khalad 2022-01-29 12:59
Det är det, tack Ulla!
Jag kan bara hålla med, men för oss som jobbar är det frukost måndag till fredag. Jag äter den helt naturell möjligen med lite kryddor t ex ingefära och kanel. Min sambo äter med vår egen "sommarsylt" vilket är en "vuxensylt" med mindre socker och röda vinbär som bas. Filmjölk på gröten har jag aldrig testat eller ens hört talas om, men det blir säkert gott. Havregrynsgröt kan man nog variera väldigt mycket utifrån vad man gillar själv.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-01-29 13:04
Naturligt för den som jobbar att äta gröten på morgonen, bra start och man står sig till lunch. Filmjölk/yoghurt har varit självklart sen mkt länge. Hemmagjord sylt eller färska bär är jättegott när det finns, tack Lena!
Ser fint ut! Jag kör nåt liknande men mer lo-carb av vikthållningsskäl.

Det var en vid tillträdet något överviktig landshövding som kom i bra form med två kokta ägg som frukost och metoden spred sig.
Svar från Khalad 2022-01-29 13:06
Tack för det Måns, även landshövdingar…….
Mums..kör ofta havregrynsgröt och för det mesta en klick aprikoskräm som lockbete, mjölk till förstås..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-01-29 13:07
Tack Gunte, havregrynsgröt är en bra start!
Havregrynsgröt gör jag ofta till barnen på jobbet. Några gillar och några nöjer sig med en macka. Men för att få flera att äta så har jag börjat köra gröten med stavmixer så att den blir slät, mycket gott och klart populärare. Testa det om ni vill ha lite variation :-)
( Man kan ju även mixa grynen i förväg men jag tycker det är enklare att göra det när gröten är klar )
Ing-Marie
Svar från Khalad 2022-01-29 16:01
Bra ide, tack för den Ing-Marie, det ska vi prova :-)
Havregryn äter vi varje morgon, men med mjölk och gärna lite hemmagjort äppelmos utan socker. Det är gott med något varmt och havre lär innehålla något som håller tarmluddet i extra bra skick. Så man blir förberedd för att överleva kaffet på jobbet också. :)