Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

TECKEN PÅ TILLNYKTRING

***

Nu går det undan i svängarna. Aftonbladet gör helomvändning i NATO-frågan, allt tyder på att Magdalena och (S) gör samma sak. Annie Lööf påtalar behovet av att elproduktionen behöver fördubblas till 2030 och föreslår att effekten bör öka i kvarvarande kärnkraftverk. Hade Lööf insett detta för ett par år sedan hade vi kanske kunnat behålla dom nu stängda reaktorerna i Ringhals och sparat mycket koldioxidutsläpp i Karlshamn, för att inte tala om bättre beredskap för kommande stiltjedagar. Att kärnkraften är för dyr handlar huvudsakligen om energiskatter  och kalkylmodeller. Havsbaserad vindkraft föreslås inte ens behöva bära sina egna anläggningskostnader, ännu mindre kostnader för långsiktigt underhåll och långsiktig miljöpåverkan.

*

Ändå är det viktigaste att verkligheten och förnuftet till sist får genomslag. Så småningom kommer förhoppningsvis en tillnyktring också när det gäller klimatkatastroffanatikernas närmast religiösa beskrivningar av framtiden. Vi behöver förändra mycket i människans sätt att hantera jorden och dess tillgångar, men realism och öppen diskussion är långt mycket bättre är ensidighet och fanatism

Full fart i Engelbrektsgallerian, Ludvika

*

***

Inlagt 2022-04-22 19:57 | Läst 885 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Håller med dig i ditt kloka uttalande, varför förstår inte dom som makten har?
syntax 2022-04-22 21:18
Därför att dom då blir tvungna att ta ansvar för vad dom har gjort.
Bra uttryckt Björn! Nu vänds kapporna efter nya vindar. Jag delar även dina förhoppningar om en tillnyktring när det gäller klimatomständigheterna.
Jag kanske verkar tjatig, men jag kommer i sådana lägen alltid tillbaka till det talesätt vi hade när jag i ungdomen för många år sedan var doktorand i geografi:

"Om kartan och verkligheten inte överensstämmer, då gäller verkligheten..."

Så är det - ovillkorligen!