Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MASKHÅL

***

Jag har mina aningar, det kan också vara så att vi närmar oss händelsehorisonten på något svart hål astronomerna missat, ni ser att det är något vajsing  på tids-rumsåtergivningen här. Alternativ finns maskhål i närheten. 

PS Har just läst Peter Nilssons (den svenske astronomen ni vet) Stjärnvägar.....

*

*

***

Inlagt 2022-04-24 22:19 | Läst 486 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Kul! Bra bild i sammanhanget dessutom..
Hälsn!
Svar från Khalad 2022-04-25 22:59
Tack för det Jan, mest lite skoj men mobilen passar bra ibland för att fånga ovanliga perspektiv. Och Peter Nilsson är alltid läsvärd!
Peter Nilson är en mycket intressant författare! (Jag har flera av Peters böcker)
Ulf Danielsson skriver också intressanta saker! I sin senaste bok, "Mörkret vid tiden ände" så skriver Ulf skriver ungefär så här; "Det ekvationer vi gör är så komplexa så även om vi använder de mest kraftfulla datorer vi har, så är vi inte säkra på om vi får med allt! Kanske är vårt universum inte så stabilt som vi tror! Och vändningen kan gå fort! :)
Och uppblåsningen av universum gick ju fort, så nedsläcklingen kanske går lika fort! :)
Upplyftande läsning liksom! :)
/Bengan
Svar från Khalad 2022-04-26 19:05
Hej Bengt, instämmer. Peter är extra läsvärd för sitt vackra språks skull, förutom då att han är en erfaren astronom begåvad med både kunskap och fantasi. Och även jag har ju några av Ulfs böcker, bla den du nämner. Skaffade fö en annan med "liknande" namn för några månader sen, Till tidens slut (Brian Greene, am fysiker). Brian säger att det kommande slutet för universum inträffar inom 10exp50 år. Det är en ganska lång tidsperiod, även om ordet inom pekar på osäkerhet......