Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

OM TVÅ VECKOR

***
Äldsta grannflickan Alice (13) kom nerför slänten i eftermiddags, hon hade ringt först så jag var beredd. Redan för flera månader sen fick vi ett artigt brev där hon undrade om vi hade något bra jobb som hon kunde göra, hon behövde tjäna lite extra pengar. Just då hade jag inget men sms:ade och sa att det blir, jag hör av mig. Och nu hade jag sms:at för några dagar sen och sagt att ett lagom jobb fanns. Lite kvarglömda löv sen i höstas skulle i skottkärran. Det var snart gjort, knappt en halvtimme skull jag gissa.

*

Tillsammans gick vi bort med skottkärran till änden av återvändsgatan där vi brukar tömma löven. Solen sken, det var sådär tjugo grader, fåglar och fjärilar fanns runtomkring. Alice berättade utan att jag frågade att hon skulle gå ut sexan om några veckor och dom skulle göra en skolresa till Liseberg. Pappa är klassförälder så han skulle också med. Bussen skulle gå sju på morgonen, fyra timmar till Göteborg, så dom kunde "börja åka halv ett". Klockan tio på kvällen skulle bussen gå hem och vara hemma klockan två. På natten.....

*

Jag har varit glad hela kvällen. Världen blir ljus och enkel när jag är med barn och jag känner mig utvald som hon valde att berätta för. Såklart visade jag bilderna jag tog och frågade om jag fick visa dom på min fotosida på nätet. Ja det är klart sa hon.

*

*

***

Inlagt 2022-05-09 23:05 | Läst 1005 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Din värme sprider sej ända ner till Malmö, och visst blir man glad!
// Conny
Svar från Khalad 2022-05-10 15:42
Tack för det Conny, det glädjer mig!
Mycket positiva känslor i detta inlägg och en ljus fin bild. Trevligt att se att det finns stunder då telefonen inte är viktigast i en ung människas liv.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-05-10 15:44
Tack för det Lena, barn är sällsynt raka och okomplicerade jämfört med oss vuxna :-)
Hej Björn.
Det låter jättebra med ett "reservbarnbarn". Jag önskar att det var jag.
Fint foto, med en trevlig atmosfär.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-05-10 15:45
Hej, visst har vi det förspänt!? Tack Erik!