Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

KOPPARSLÅN

***

Avstår också från fler bloggar så  länge kommunikation inte är möjlig. Ni får gissa var jag träffade på kopparslån.....Ha det gott!

*

*

***

Inlagt 2022-05-17 22:56 | Läst 487 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Men nu är vi igång :). Kopparslån har jag aldrig hört, det är väl en kopparorm/kopparödla? Fint fångat, där fick du väl iaf gå ner på knä
Svar från Khalad 2022-05-18 10:31
Hej Peter, trevligt att det fungerar igen:-) Jag gjorde nog en kontamination där, lektor Granstedt hade satt en stor röd bock i kanten. Jag blandade ihop uttrycken kopparorm och ormslå som båda, var för sig, är korrekta. Om det inte är vått sätter jag mig ibland på vägen, det funkar :-) Tack för kommentar!
pdahlen 2022-05-18 11:03
Då förstår jag :), ormslå är inget som jag har använt heller men jag ser att det är en synonym till kopparödla
Kopparödla är den enda term jag känner till. Jag antar att du hittade den längs er dagliga promenad, det är ju grusväg under. FIn skärpa och detaljrikedom.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-05-18 10:33
Hej Lena, typisk kontamination, läs mitt svar till Peters kommentar :-) Jag satte mig helt somika ner på vägen, det funkar fortfarande, och visst är det vår vanliga promenadväg! Tack!
Bilden startade en sån där posttraumatisk stressreaktion hos mig! Dessbättre en mild sådan. Jag skulle byta golvbrädor i ett hus på Vänersnäs som vi renoverade. Det visade sig att "isoleringen" bestod av jord. Där låg en kopparorm. Jag vet ju att de är ofarliga, men har viss ormrädsla så det var lite jobbigt att flytta ut djuret i skogen.

Sen kom den tillbaka! Då fick jag mardrömmar. Flyttade den ett par kilometer bort.

Sen skyfflade jag ut några centimeter jord och ersatte med cellulosafiberisolering och lade dit ett nytt fint trägolv. Det blev varmt och gott och förhoppningsvis utan kopparorm.
Svar från Khalad 2022-05-19 22:53
Hej Måns, ormar ska man ju se upp för så det är väl en naturlig reaktion. Min pappa hade påtaglig ormskräck, helst skulle jag inte tala om ormar minns jag. Men som sagt, det här är ju en ödla.....Blev säkert fint där i Vänersnäs :-) hälsningar/ Björn