Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

RISINGE I SLUTET AV MAJ

***

Årets vackraste månad närmar sig sitt slut. Det kyliga vädret har fördelen att allt det vackra blommar lite längre än vanligt, till stor glädje för I och mig. Våra promenader blir allt viktigare inslag i vardagen för I och fotande och skrivande får gradvis mindre uppmärksamhet. Men visst blir det en och annan bild.

*

Midsommarblomstren finns där...

*

....liksom tjärblomstren

*

Aspslyn står bra mot tjärblomstren.....

*

...och hundkexen börjar ta fart

*

En och annan fjäril vågar sig ut...

*

....och fortfarande finns dom, aurororna

*

Med lite envishet går det att komma närmare....

*

....och undersidan av vingarna är annorlunda men lika vacker som översidan

*

***

Inlagt 2022-05-30 16:58 | Läst 1138 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Förstår inte hur du lyckas med Aurora, mina förflyttar sig hela tiden (om jag nu ser någon, vilket är problem 1), så även om jag har långt tele så är det omöjligt, irriterade.

Som du skriver Aspslyn blev fin mot det röda. Fin serie.

Fast nu har jag tröttnat på vädret, efter några månader utan regn så har det nu regnat några dagar och jag har redan fått nog
Svar från Khalad 2022-05-31 13:08
Tack för det Peter, det är nog så enkelt som att just där vi går finns ganska gott om aurorafjärilar och sätter dig gör dom ju ibland.
pdahlen 2022-05-31 13:22
Nini skrev just att jag hade fotograferat en i dagens blogg. Jag tyckte faktiskt att undersidan påminde om din, nu var min en hona så jag tänkte mer på vita fjärilar. Fast det är egentligen det orange jag är ute efter, men det är en bra början
Hej Björn.
Det är också viktigare att I får så bra och etablerade rutiner och upplevelser som möjligt. Och även om det kan vara jobbigt för dig då och då, kommer du självklart också att få några vackra minnen att ta med dig hem.
Med många vänliga hälsningar här från Roskilde.
Vackra bilder på våren och bra att du kan dra nytta av "kylan" på något sätt. Mina favoriter är första och sista. Det är en härlig mjukhet i oskärpan i första bilden.
Hälsningar, Bjarne
Vilka fina fjärilsbilder du lyckas med och en aurorafjäril igen. Riktgit närgånget dessutom. Fascinerande hur de ser ut på undersidan. Midsommarblomstren är också väldigt fina och har börjat blomma även hos oss.
Hälsningar Lena
Riktigt fina bilder. Speciellt fjärilsbilderna. Den sista gillar jag skarpt. Maj är en månad att ständigt längta till.

Hälsningar Jörgen