Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

PRIMADONNAN

***

Trodde knappt det fanns cirkusar längre. Utom Cirkör förstås. Det behövs liksom inte, den vanliga verkligheten är nog. Alla skyller på alla (andra), överallt. Men nog om det. Här har det faktiskt varit cirkus i kväll. Jag har sett affischerna och i eftermiddags stannade jag för att ta några bilder på tältet och vagnarna. Det verkade helt tyst, inga elefanter som trumpetade, inga hästar som gnäggade, knappt en människa i sikte. Dödstyst helt enkelt. Kanske sov alla efter att ha satt upp allting för att vara i form för kvällens föreställning.  Jag inbillar mig att primadonnan sov i den här vagnen. För primadonna måste väl finnas fortfarande, det är ju cirkusarnas huvuduppgift? Alla drömmer vi om att få vara primadonna, för en dag åtminstone. I livet, på FS eller någon annanstans.  

*

Gissar att tälten nu är nertagna och bilarna och vagnarna redan är på väg, till nästa ort, nästa dag, nästa föreställning. Precis som vi andra alltså.

*

 

*

***

Inlagt 2022-05-31 22:00 | Läst 1333 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vi hade cirkus också i vår lilla ort Rydebäck för någon månad sedan. Tror Olympia fortfarande har hundar och hästar kvar i programmet, det finns någon motion att även förbjuda dessa. Elefanter var det senaste som förbjöds, övriga vilda djur 🦔 förbjöds i slutet av 1990. Vi var nog på cirkus någon gång när dottern var liten
Peter har koll!

Jag associerar mest på filmen "Himmel över Berlin" där lilla Cirkus Alekan har en ung primadonna som en ängel kärar ner sig i och kliver ner till jordelivet som vit medelålders man för att knyta hymens band med henne.

Filmen fotograferades av Henri Alekan. Filmcirkusen uppkallades efter honom. Han filmade många scener genom sin mormors silkesstrumpa för att ge rätt softning.

Jag såg om filmen för nåt år sen, då hade den rstaurerats och blivit skarpare, IT-automatiken fattade väl inte vad filmaren gjort.
Oj det var inte igår direkt som man var på cirkus. Det man minns var alla roliga clowner som busade med publiken. Men som vuxen så känns det nästan bra att man inte ser eller hör om cirkus så ofta längre med tanke på djuren. Men det är väl klart, de har väl anpassat sig och har andra nummer nu för tiden kanske.
Kul bilder.

MvH
Johnny