Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

EN VÄLKNUTEN FLUGA?

***

När jag kom in i huset fick jag syn på den på min T-shirt. På väg från bilen in i huset, typ 25 m, vet jag att jag stötte till en gren på ginnalalönnen. Den var inte så enkel att peta bort, satt väl fast på tröjan. Den drog jag alltså av mig och innan jag försiktigt petade bort larven tog jag några bilder. Efter lite googlade hittade jag den och mkt riktigt, larv till ett lönnaftonfly. Säkert damp den ned när jag stötte till lönngrenen. Elegant namn förresten - lönnaftonfly. Nattfly som redan Linne´ upptäckte. Naturligtvis såg jag till att den kom tillbaka till lönnen igen. Och jag har nyss kollat, den sitter där jag placerade den. Om den sen hinner bli en fjäril innan sommaren tar slut vet inte jag.

*

*

*

***

Inlagt 2022-08-16 10:32 | Läst 1557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snygg larv, den ser fulare ut som som färdig
Svar från Khalad 2022-08-16 11:43
Instämmer, tack Peter!
Den var fin, bra fotat! Enklare att hantera än fladdermöss, men det gick ju det också..
Hälsn!
Svar från Khalad 2022-08-16 17:44
Tack Jan, den satt som en brosch på tröjan när jag kom in!
Stilig krabat! När de är så grällt färgade brukar det vara lämpligt att handskas försiktigt med dem, färgerna varnar ofta för giftiga vassa hår som kan ge allergisk reaktion. Men denna hittar jag inga sådana uppgifter om, den kanske kör med falska varningar? :-)
Svar från Khalad 2022-08-16 17:41
Hej Christer, jag tänkte precis som du och letade ganska länge efter uppgifter utan att hitta. För säkerhets skull plockade jag den inte med fingrarna utan en sked :-) Tack för trevlig kommentar!
Skulle tro lax och öring gillat den. Väldigt fin liten larv, ett dyrbart litet liv, som du så riktigt placerade ute på plats igen, snällt gjort!
Svar från Khalad 2022-08-16 17:43
Tack Stefan. vacker var den! :-)
Den såg verkligen speciell ut. Och väldigt fin.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-08-16 20:40
Tack för det Johnny!
Det var en vacker lite larv. Jag trodde möjligen att du kommit för nära någon som kastade, för den ser verkligen ut som en "fluga". Fint att den fick flytta ut igen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-08-16 23:04
Hej Lena, det dröjde en sekund eller två innan jag fattade var det var :-) Men fin var den, tack!