Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MÅNEN, JUPITER OCH KORSHEDEN

***

Straxt före tolv i går kväll gick jag ut, fullmånen stod straxt över skogen och Jupiter lyste klart straxt intill. Det hade regnat under dagen och det kändes skönt att lyfta blicken från den fuktiga marken och se hur molnen började skingras och låta blicken söka sig längre ut i rymderna. Dunkelblå skymningar och klara stjärnenätter gör det lättare att känna suget från evigheten och övertygelsen att vi ingår i helheten och inte är separerade. 

*

1/ 20 s  bl 1,4 och ISO 200

*

1/20 s  bl 1,4 och ISO 6400

*

***

Inlagt 2022-10-08 22:02 | Läst 1827 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Snyggt, jag var också ute och fick några bilder på månen o Jupiter, men det dröjer nog någon vecka innan de är processade. Hade först tänkt en bild på Vintergatan men det fick jag glömma när allt var upplyst av månen
Svar från Khalad 2022-10-09 16:23
Tack Peter, det är skoj att det fungerar handhållet, väldigt enkelt att inte ens behöva sätta upp stativet :-)
Fint med jupiter i molnglugg. Precis som dig och Peter var jag ute å försökte se och fotografera. Fick ge upp Astro när måne är som en lampa :)
Blev liknande dina
/N
Svar från Khalad 2022-10-09 16:24
Hej Nini, månsken är ju alltid trolskt, även om det förhindrar astrobilder :-)
Månen och Jupiter. Grannen var alldeles lyrisk men jag var inte ute och tog några bilder. Det finns inga öppna ytor där vi bor som inbjuder till att gå ut och fota vid huset, alltså blir det inte av. När du är själv i stugan förstår jag att du gick ut, fotade och funderade. Mysig bild där stugan också är med.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-10-09 21:47
Tack Lena, himlavalvet blir lite mer påtagligt när man inte har ngt samhälle intill :-) Fin kväll var det, jag åkte hem dagen därpå (igår) och hämtar I i morgon förmiddag :-)
Vad häftigt. Snyggt blev det. Läste om detta fenomen i efterhand.

MvH
Johnny
Svar från Khalad 2022-10-11 14:05
Tack för det Johnny :-)