Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

MJUKT MORGONDIS - RISINGE

***

Det är inte så ofta vi haft dimma i höst, men i går förmiddag var ett vackert morgondis. Övertygad som jag var att jag hade kameran i bilen redan kollade jag inte. Väl ute i Risinge var den inte med. Alltså fick det bli några mobilbilder. Som vanligt upptäcker jag att det inte har så mycket av nödlösning i sig när jag ser bilderna. 

*

Jag trivs med att använda mobilen. Först och främst för att ringa med förstås men kameran är också användbar. Att kunna gå ut på nätet när jag sitter i väntrum är idealiskt och Googles maps är oslagbart när jag ska in i städerna utan att exakt veta vägen, almanackan och noteringsblocket är också bra. Barnen använder mest Insta och FB så där är jag också då och då. Tycker mobilen gjort vardagslivet både roligare och enklare. Att ha så många möjligheter i bakfickan är mer imponerande än vad åtminstone jag ofta tänker på.

*

*

*

*

***

Inlagt 2022-10-21 10:58 | Läst 958 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Hej Björn.
Det ser smukt ud, men det er ikke lige et vejr for mig og min leddegigt. Jeg holder mig til sol og lidt varmere vejr.
Med mange venlige hilsener fra Erik.
Svar från Khalad 2022-10-21 22:24
Hej Erik, det förstår jag väl att det inte är bästa vädret för dig. Hoppas dom soliga dagarna fortsätter ett tag till i Roskilde! Hälsningar/ Björn
Vackert, gillar särskilt sista bilden. Kanske tycker man att bilder i dis och dimma är fina för att göra något positivt av eländet 😊 ? Ser ut som man får många chanser den kommande två veckors perioden, så man har mycket att glädjas åt den kommande dagarna
Svar från Khalad 2022-10-21 22:25
Tack Peter, det är den tiden nu! Inget annat att vänta :-)
Gillar den sista bilden bäst. De gamla ekarnas framtoning i dimman förmedlar en känsla av tidlöshet.

Hälsningar Jörgen
Svar från Khalad 2022-10-21 22:26
Hej Jörgen, tack för fin kritik!
Det blir utmärkta bilder med en nyare mobiltelefon och jag är för första gången sugen på att uppdatera min. Visst är den ett användbart verktyg till betydligt mer än att bara ringa på. Förutom det du radar upp använder jag också min när jag betalar, för boardingkort på resor när jag inte kan skriva ut dem, covidbevis etc. Fina bilder i dimman, speciellt första och sista. Jag hade också en morgon med dimma nyligen vilket jag kommer att visa inom kort.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-10-21 22:28
Hej Lena, Swish är helt suveränt :-) Det finns mkt mer och det ju alla, kände bara att prata lite gott om ny teknik , det är många som dissar det här. Flyger gör jag/ vi aldrig numera.
Ekbacken är härlig med återhållen färgskala och lätt kyla i luften. Mobilen är något slags socialt och ekonomiskt universalverktyg - så länge strömmen är på.
Svar från Khalad 2022-10-21 22:29
Hej Stefan, stämmer. Tack för fin bildkritik :-)
Härlig känsla i dina bilder här, det är verkligen höst nu.
Svar från Khalad 2022-10-21 22:30
Tack för det Morgan, glädjer mig :-)
Svar från Khalad 2022-10-21 22:30
Tack för det Morgan, glädjer mig :-)