Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

NIGHT VISION

***

Straxt innan jag drar ner rullgardinen och går och lägger mig tittar jag ut genom fönstret. Molnen står lågt, ovanligt ljust över centrum som inte är så stort.

*

*

***

Inlagt 2022-10-24 12:29 | Läst 960 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Har ganska ofta det som rutin att ta en sista kik, vet inte riktigt varför.
Svar från Khalad 2022-10-24 22:07
Tack Peter, det faller sig nog naturligt, man går ju ändå fram till fönstret för att dra ned rullgardinen:-)
Ett måste likt rutin i min värld ta ett kik sen natti...klart spännande
/N
Svar från Khalad 2022-10-24 22:08
Tack Nini, tror det är väldigt naturligt :-)
Nattbilder i fotosammanhang är ofta bland storstadens neon, detta är närmast motsatsen, det fungerar.
Svar från Khalad 2022-10-24 22:08
Tack Stefan, lite mörker i en nattbild är nog inte fel.
Har du fotat genom glaset eller öppnade du fönstret? Jag har provat detta några gånger, fast genom fönstret i mitt arbetsrum som vetter ut mot en gata med häckar och hus. Den vyn störs av en gatlykta som ger för mycket ljus. Det bli mer spännande med den mörkare miljön som du har och att man ser ljuset på himlen.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-10-24 22:11
Den här tog jag genom glaset. Trädgårdshörnet till höger i bild är belyst av en gatlampa, det syns. Och tror molnen gick extra lågt, det som fick mig att ta bilden var just att det var ovanligt ljust på himlen, det brukar inte synas så tydligt. Tack Lena!
Är du säker på att det inte var norrsken.. Det har varit en hel del de sista dagarna, som jag dock inte har sett från min balkong tyvärr.. Men jag går alltid ut och spanar som det sista jag gör vid midnatt, det var så jag fick fina norrskensbilder i januari i år, något jag spanat efter i 20 år.. Är ljuset du såg mot norr i så fall kan det kanske ha varit norrsken!?
Hälsn!
Svar från Khalad 2022-10-25 16:41
Tack Jan,! Ja, tyvärr. Detta är öster och det var mulet. Hade önskat att vi varit uppe i Korsheden veckan som gick, där uppe har det varit vackra norrsken. Hade det varit som förr i tiden hade jag bara åkt upp, numera funkar inte det. Tror jag kommer ihåg ditt balkongnorrsken i vintras.