Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

STÄMNINGAR I STAN

***

Det finns lika många stämningar i stan som det finns i naturen. Förklaringen är enkel - jag har lika många stämningslägen i stan som i naturen. Det syns i bilderna, det går liksom inte att undvika. Det neutrala seendet finns inte. Vi styr vart vi tittar, av någon anledning knäpper vi av just när vi tycker vi sett något . Allt hänger ihop. Vi är inte frikopplade från det vi ser. 

*

Stora parkeringen i centrum av Norrköping idag

*

***

Inlagt 2022-12-02 22:51 | Läst 1275 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Fin svartvit stämningsbild!
/B
Svar från Khalad 2022-12-05 21:54
Tack Bengt!
Stämningsbild, ja! Fin sådan!

Mitt stämningsläge var idag blev positivt påverkat av att jag efter två år på nya vårdcentralen tilldelats en husläkare! Första läkarbesöket på 20 - 30 år som inte präglats av att doktorn varit stressad och tidspressad. Och hon verkade kompetent. Och hon tänkte inte sluta!

Och så var jag på stan och fikade med min fru. Idag inte på Vetekornet som du hade bakom ryggen då du tog bilden utan på Åby konditori på Drottninggatan, idag med deras allra trevligaste expedit och lika gott fikabröd spm alltid.
Svar från Khalad 2022-12-05 21:57
Tack Måns! Roligt att du haft en bra dag, det gör livet gladare. Har du lust att fika tillsammans är denna veckan lätt, I på särskilt boende och jag är kvar i Finspång :-)
Hej Björn.
Håller helt med, man är nog alltid på ett eller annat stämning och det styr också vad man som fotograf pekar och klickar på. Jag får en stämning av: blött, mörkt och kalt i ditt fina svartvita foto.
Med många vänliga hälsningar från Erik.
Svar från Khalad 2022-12-05 21:58
Visst är det så, tack Erik!
Fin bild som även i svartvitt andas november. Vad jag ser i din bild är, alla fönster, reflexblänk i gatan-skarpa skuggor o svarta streck. Livet i standen
Svar från Khalad 2022-12-05 21:58
Tack Annelie, ett vardagsmotiv som ju bygger på detaljerna du sr :-)
Fin bild, verkligen höststämning..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-12-05 21:59
Tack för det Gunte!