Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

99:an REBORN

***

Strålande dag, -14 i morse. Perfekt för att testa 99:an. En kamera, ett objektiv, 135/1,8. Första fem bilderna med sol på förmiddagen, resterande 15 i gradvis ökande molnighet.  Sist en bild på kameran med objektivet. En 135 med 1,8 har mkt glas och väger en del. Tillsammans bra nära 2 kg. Trots det är det en utmärkt kombination. Törs jag säga att kameran funkade som ett urverk utan att utmana? 

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*f

*

***

Inlagt 2022-12-08 21:37 | Läst 794 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Vackert, gillar träd i vinterskrud som den första bilden och björkarna i något panorama på slutet. Det var en fantastisk dag även nere i Skåne, den vackraste på månader med rimfrost i träden, skäggmesar i vassen mm
Svar från Khalad 2022-12-09 20:53
Tack för det Peter! Fint nät det både är kallt och ljust!
Ser fint ut detta! Jag fastnade lite extra för nästan monokroma bilden (den ovanför helikoptrarna).

Vore kul att ta ett snack IRL, ring o meddela då det passar. Obs halka här inne i Norrköping, jag har dubbskor och kan ta mig till lämplig plats.
Svar från Khalad 2022-12-09 20:57
Hej Måns, tack för fin kommentar! Vi ses i morgon, Wallins runt 12:-)
Många fina bilder med riktigt vintermood, kanske ettan blir i topp..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2022-12-09 20:57
Hej Gunte, tack för det!
Det var många vackra frostbilder och vilken bild gillar jag bäst nu det är svårt att välja, men Svanparet på hal is kanske eller bild nr. 6 med de frostiga plogfårorna båda är fina och de frostiga björkarna gillas också
Ha det gott/Stig
Svar från Khalad 2022-12-09 20:58
Hej Stig, hoppas allt väl i Lindesberg! Tack för fin kommentar, det var en skön dag igår!
Fungerar utmärkt det är uppenbart! Liksom fotografen.. Snyggt! Har min 'gamla' Nikon D800E som jag gärna tar fram ibland, men inte så gärna bär på (1 kg. utan objektiv) och inte heller när 'hög-ISO' krävs.. Det märkte jag när jag fotade månens Halo härom natten.. allt mer än ISO 3200 var problematiskt att redigera bra efteråt! Viss 'bandning' förekom och inte bara grovt brus, så den 'äldre' sensorn har nog vissa begränsningar..
Hälsn!
Svar från Khalad 2022-12-09 21:01
Hej Jan, tack för fin kommentar. Det är sällan jag får tid för mig själv och kan koncentrera mig på foto, men denna vecka är I på annat boende - en vecka varannan månad. Det ger mig möjlighet att ta allt i min egen takt.
Vad bra ser ju att den funkar finfint med hela serien snyggt
Mvh N
Svar från Khalad 2022-12-09 21:01
Tack Nini, det ser ut att gå bra:-)
Mycket fina naturbilder med den häftiga 135:an.
Det är inte riktigt allmänt känt vilket bra landskapsobjektiv en 135:a är.
Svar från Khalad 2022-12-09 21:04
Tack Peter! Den här veckan kan jag koncentrera mig lite på det jag vill, I är på annat boende. En vecka varannan månad känns lagom. Hon är glad och pratsam i telefon men jag vet också att hon tycker det är långtråkigt. Och det är precis som du säger, ur många synpunkter är 135:an ett idealiskt landskapsobjektiv, jag tvingas automatiskt att välja vad det egentligen är jag vill visa!
Även gamla kameror kan prestera, det är en rad läckra bilder där du visar dina färdigheter, speciellt bild ett gillar jag med frostiga träd mot isblå bakgrund. Fin uppvisning i denna serie.
Svar från Khalad 2022-12-09 21:05
135:an är perfekt för landskap, jag får automatiskt koncentrera mig på vad jag vill få ut av bilden :-) Och alla kameror från senaste decenniet är tillräckligt bra :-)
Wow, både du och din kamera kan verkligen prestera trots ålder :-) Jag tror att du kan ta den kommentaren på rätt sätt. En mycket fin bildserie som jag tycker toppas av första bilden, men också den sjätte. Jag är väldigt svag för mönstret av plöjda fält och med lite frost blir det bara finare. Näst sista med månen är också väldigt fin. Njut av att kameran fungerar perfekt och bjud oss på mer bilder när andan faller på.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2022-12-09 21:11
Hej Lena, tack för fin kommentar! Den här veckan är I på annat boende, en vecka varannan månad. Jag stannar dock i Finspång, jag måste inte upp till Korsheden varje gång. Där är det dessutom inte riktigt bra isolering och med enbart direktverkande el blir det rätt dyrt när det är kallt.I stället gör jag fler utflykter på dagarna, träffar förresten Måns igen i morgon :-)
En riktigt fin samling av bilder och motiv, den där kameran verkar fungera utmärkt och med din blick för motiv blev det perfekt detta.
Svar från Khalad 2022-12-10 10:25
Tack för fina rader Morgan! Och jag är glad över att kameran fungerar igen :-)
Vackra vinterbilder och den kameran kan ju leverera så det räcker fortfarande med dig som fotograf!
Svar från Khalad 2022-12-10 10:26
Tack för vänliga rader Dan!
Fina bilder och speciellt nr 1 är helt underbar. Själv är jag just nu i Korsheden och jag har tur att kunna ha bra värme inne och en brasa som sprakar. Mvh Nina
Svar från Khalad 2022-12-10 10:32
Hej Nina, tack för fin kommentar! Efter att kameran lagt av hade jag den på service och det blev riktigt spännande, förra bloggen. Men den verkar ihopplockad korrekt, så här långt funkar den bra :-).I är på annat boende denna vecka så jag hade kunnat åka upp men avstod, mest pga av snålhet, huset är en om- och tillbyggd sommarstuga med halvbra isolering så elen blir dyr såna här dagar, dessutom är det fint härnere också nu. Låter fint med mysbrasa :-)