Bilder, tankar och reflektioner jag gärna delar. Både lek och allvar och framförallt mer hjärta än förstånd

DOMHERRARNA I RISINGE

***

Nästan lite humor, jag beklagade mig en smula i en kommentar till Öhrnens fina domherrebilder att jag knappt sett en domherre i vinter, jag har varit för lat att sätta upp matning i år. Då hade jag inte tittat på förmiddagens bilder från Risinge där jag fotade ett gäng småfåglar på håll som höll till i ett par ekar. Det var för långt håll för mig att se direkt och jag hade bara 99:an med 135:an men tog en serie bilder och tänkte att ibland går det bättre att se i datorn vad det är, i alla fall om skärpan är hygglig. Det visade sig nämligen vara domherrar allihop så nu har jag fått beundra dom lite på håll. Här är fem bilder, vardera ocroppad resp croppad och mellan bilderna som hör ihop har jag talat om vad jag ser, kanske ni kan få syn på fler?

*

Tre flygande en sittande

*

*

Fyra sittande

*

*

En flygande tre sittande

*

*

Fem el möjligen 6 sittande

*

*

Tre sittande

*

*

***

Inlagt 2023-01-06 16:58 | Läst 979 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Som det kan bli! Jag tycker sjunde bilden är extra fin där man ser landskapet också.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Khalad 2023-01-07 14:29
Precis Bjarne, tack! Håller med att bildmässigt är det roligare med lite av landskapet med :-)
En av domherrarna på sjunde bilden lyser verkligen men jag hittade några till och jag håller med Bjarne om att det är en fin bild med landskapet runtomkring. Det är inte alls ovanligt att jag kommer hem med bilder där det plötsligt finns någon fågel med som jag inte sett vid fotograferingstillfället.
Hälsningar Lena
Svar från Khalad 2023-01-07 14:33
Hej Lena, jag såg ju fåglarna, dom flög dessutom titt o tätt mellan träden och jag noterade deras guppiga flykt med kort våglängd men visste inte el kunde se vad det var. Roligt att du hittade ännu fler! Tack!
Du ser Björn, du hade dem på bild också, vad kul.
Visst är dessa röda bollar ett fint inslag i landskapet :-)
Ser även fru domherre där också.
Svar från Khalad 2023-01-07 14:34
Tack Joakim! Ska se till att matningen kommer igång, vore ku att se dom på lite närmare håll också.
Kanske inte så lätt att lägga märke till dom så länge dom inte rör på sig. Finns ju rödbruna löv kvar som kan spela ett spratt. Men kul och trevligt att dom kom på bild ialla fall. Och som sagt, fint med landet bortanför..
HaD/Gunte..
Svar från Khalad 2023-01-07 14:35
Hj Gunte, här fick jag syn på dom tack vare att dom flög omkring mellan träden. Kommer ihåg att jag noterade att de hade väldigt guppig flykt med kort våglängd :-)
Riktiga prydnader i träden. Lite av samma färg och storlek som torra eklöv. På de sista och tillika beskurna bilderna är de riktigt fina. Alla lavarna på grenarna är ett extra plus.